Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
7:56 pm

Rotvajleri napali vlasnicu, u teškom je stanju: ‘Bili su ekstremno agresivni’

Piše A. A.

Liječnici se bore kako bi spasili ruku 31-godišnje Australke Nikite Piil koju su u dvorištu napala njezina dva kućna ljubimca. 

Rotvajleri Bronx i Harlem svoju su vlasnicu napali u subotu oko 16.30. Zadobila je ozbiljne ozljede ruku i nogu i još uvijek je u teškom stanju u bolnici Royal Perth. Vjerojatno će je morati operirati, piše Daily Mail.

Bolni Nikitini krikovi alarmirali su susjede te su oni očajnički pokušavali zaustaviti pse. Lupali su po ogradi, a pse su špricali vodom iz crijeva, no svi pokušaji bili su uzaludni. 

Susjed Bryn Spencer rekao je da je pokušao zaustaviti napad, ali nije mogao ući u dvorište, a da se ne izloži opasnosti.

‘Razmišljao sam da preskočim ogradu i uđem unutra kako bih je spasio, ali očito su unutra bila dva rotvajlera… Bio bih raskomadan. Sve što sam mogao učiniti bilo je gledati kako djevojku trgaju dok ja lupam po ogradi palicom, dok je drugi susjed špricao psa’, rekao je za ABC

Kazao je i da je molio policiju da ustrijeli pse jer će inače oni ubiti ženu. Policajci su pse prvo pokušali zaustaviti elektrošokerom, ali nisu uspjeli. Napad je završio kada je policija ustrijelila sedmogodišnjeg Bronxa nakon što je utvrdila da su psi bili ekstremno agresivni i da je život vlasnice ugrožen. 

Psa su kasnije eutanazirali veterinari. Drugi pas, četverogodišnji Harlem, ostaje u ustanovi grada Cockburna. Policija istražuje zašto su ljubimci napali svoju vlasnicu.

Nikita je strastvena ljubiteljica rotvajlera, a svog je psa Bronxa jednom opisala kao ‘cijeli svijet – odan, inteligentan i zaštitnički nastrojen’.

Četiri pasmine pasa zabranjene su u Zapadnoj Australiji, uključujući argentinske i brazilske borbene pse, japansku tosu, pasmine pitbul terijer i Presa Canario. Rotvajleri nisu među njima, no imaju reputaciju agresivnih pasa. 

Izvješće dječje bolnice u Sydneyju iz 2022. otkrilo je da su rotvajleri na trećem mjestu po broju prijavljenih napada na djecu. Podaci su uzeli u obzir 628 pacijenata koji su se javili s ozljedama povezanima sa psima od 2010. do 2020. i otkrili da je njihova prosječna dob samo pet godina. Najviše prijavljenih napada zabilježeno je od pasmine pitbul s 10,3 posto, a slijede ih labradori s 8,5 posto i rotvajleri sa 6,8 posto, prenosi Dnevnik.hr

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)