Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:29 pm

FOTO Prvi 3BL Croatia challenger održan u Samoboru, drugi je u Splitu

Piše P. I.

Ovog vikenda održan je prvi 3BL Croatia Challenger u Samoboru, a za dva tjedna priliku da gledate jedne od najboljih timova svijeta u 3×3 košarci imat ćete u gradu pod Marjanom. Radi se o jedinoj ovlaštenoj hrvatskoj profesionalnoj košarkaškoj 3×3 ligi, koja je taj naslov dobila ekskluzivnim priznanjem Hrvatskog košarkaškog saveza.

Sudjelovalo je četrnaest ekipa, od kojih su četiri iz Hrvatske, a među njima i one svjetskog glasa s brojim trofejima. Sloganom ‘#RoadToOlympics’, 3BL Croatia ima za cilj podržati HKS-ovu viziju da se hrvatske 3×3 reprezentacije kvalificiraju za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. 3BL Hrvatska osigurat će vrijedan prihod, kao i međunarodnu izloženost igračima uz priliku za dobivanje ključnih bodova na FIBA 3×3 rang listi.

‘Iznimno smo zahvalni HKS-u što je dodijelio ekskluzivna prava za promociju profesionalne 3×3 košarke u Hrvatskoj. Pokrenuli smo hrvatske košarkaše 3×3 i Savez za nastup u U23 nacionalnoj ligi ove godine. Igrači također dobivaju međunarodnu priliku u 3BL Thailand 3×3 košarkaškoj ligi, kao i u Indiji i Japanu ove godine. Osigurat ćemo plaću za hrvatske 3×3 igrače i stvorit ćemo više radnih mjesta kako bismo podržali košarkaški EKO sustav Hrvatske’, najavio je direktor i osnivač 3BL Croatia, Rohit Bakshi.

‘Ovo je prvi put da je Samobor ugostio FIBA 3×3 Challenger. Radi se o izvrsnoj prilici za hrvatske košarkaše 3×3 da pokažu svoje vještine i ciljaju na osvajanje naslova u svojoj zemlji. Pobjednik Challengera imat će mjesto na FIBA 3×3 World Tour Wuxi Mastersu. Sudjeluju četiri hrvatska tima i jako sam uzbuđen vidjeti njihov nastup na ovom Challengeru’, rekao je bivši NBA igrač Damjan Rudež, koji je proglašen povjerenikom Lige, a istu je kao ambasador podržao i legendarni košarkaš Toni Kukoč.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot istaknula je kako joj je drago što je upravo Samobor prepoznat kao domaćin ovog međunarodnog turnira u košarci 3×3.

‘Ovo je prvi put da imamo priliku ugostiti košarkaški Challenger turnir i siguran sam da ćemo tako i u budućnosti dokazati da Samobor nije samo grad iznimne ljepote i bogate kulture, već i vrhunski sport. Čak četiri hrvatske momčadi sudjeluju na ovom međunarodnom turniru, što samo dokazuje koliko je košarka popularna u Hrvatskoj, pogotovo u ovakvom formatu. Ovo je idealna prilika za naše reprezentativce da pred domaćom publikom pokažu svoje umijeće i osvoje vrijedne bodove koji će im možda pomoći u plasmanu na nadolazeće Olimpijske igre’, rekla je gradonačelnica Škrobot.

Košarkaške majstorije na terenu pokazale su ekipe Ub HuishanNE SRB, Antwerpen TOPdesk BEL, Liman Huishan NE SRB, Beč AUT, Lausanne SUI, Utrecht NED, Marijampole Mantinga LTU, Hannover GER, Zagreb 3BL CRO, Pirot SRB, Svilaja 3BL CRO, Calabasas USA, Sagamihara 3BL JPN , Gajnice 3BL CRO, LidingöCity Ultimate SWE i Samobor 3BL CRO.

3×3 (na engleskom se izgovara ‘three-ex-three’) smatra se urbanom timskom sportskom disciplinom broj jedan. Od prvog službenog događaja na Olimpijskim igrama mladih 2010., FIBA je imala ambicioznu viziju igre. Strategiju je holistički osmislio i provodi tim posvećen 3×3 u sjedištu FIBA-e od osnutka poslovne jedinice 2010. godine.

Poslovne operacije kontinuirano rastu iz godine u godinu, uključujući postignuća poput uključivanja 3×3 u olimpijski program od 2020. i službena natjecanja koja se prenose u više od 100 zemalja.

Drugi Challenger održat će se na splitskoj Rivi 30. rujna i 1. listopada.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)