Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:30 pm

AKTUALNI PRVAK ULAZI U SEZONU S VELIKIM OČEKIVANJIMA: ‘Želimo iskorak u Europi, možemo igrati sa svima’

Piše D. F.

Vaterpolisti Jadrana s velikim ambicijama ulaze u novu sezonu. Nakon što su prošlu sezonu završili s osvajanjem hrvatskog prvenstva, ove sezone očekuje se novi iskorak. Prva utakmicu u Ligi prvaka Jadran igra 27. rujna na Poljudu protiv Crvene zvezde. U grupi B uz njih su još Ferencvaros i Jadran iz Herceg Novog. Dvije najbolje momčadi prolaze u drugu fazu. U odnosu na prošlu sezonu Jadran je doživio dosta promjena. Iz kluba su otišli Rino Burić, Marin Tomasović, Marin Delić, Nikša Dobud, Anđelo Šetka (kraj karijere) i Ivan Domagoj Zović. Nova lica su sva reprezentativna. Stigli su povratnik Konstantin Kharkov, zatim Loren Fatović, Josip Vrlić, Đuro Radović, Matias Biljaka i Thomas Gordon Gruwell.

– S pripremama smo počeli 21. kolovoza. Reprezentativcima smo dali 20-ak dana odmora. Zahvaljujemo se svim igračima koji su otišli, a dovedeni igrači pokazuju naše ambicije u ovoj sezoni. To je obraniti naslov prvaka i napraviti iskorak u Europi – rekao je trener Jadrana Jure Marelja, a zatim se dotakao novog formata Lige prvaka.

– Format je ove sezone puno sportskiji. Igraju se četiri skupine po četiri momčadi, a umjesto Final Eighta igra se Final Four. Prva utakmica u Ligi prvaka je jako bitna, to je Crvena zvezda. Cilj Jadrana u svakoj utakmici je ići na pobjedu. Mislim da imamo pravo na takav stav. Ima klubova koji imaju zvučnija imena, ali smatram da Jadran u ovom sastavu može igrati protiv svakoga. Raspored je zgusnut zbog Europskog i Svjetskog prvenstva. 

Kakve su ambicije Jadrana u Ligi prvaka?

– Trudit ću se pobijediti svakoga. Na tom putu će biti kvalitetnih protivnika. 

Kakav vam se čini Jug?

– Jug je napravio dobar posao. Doveli su španjolskog reprezentativca, Rina Burića, i još nekoliko igrača. Mislim da će i dalje naše utakmice biti neizvjesne – zaključio je Marelja.

Loren Fatović ovog je ljeta iz dubrovačkog Juga stigao u Split. 

– Imao sam ozljedu šake. Zahvalio bih se upravi Jadrana što su u tom trenutku ostali pri tome da me žele. Odradio sam operaciju, nisam imao nikakvih problema. Sve je prošlo po planu. Kad sam odlučivao za nastavak karijere znao sam gdje dolazim, tko će mi biti trener i suigrači. Siguran sam da je to bila dobra odluka – rekao je Fatović, a potom se osvrnuo na odlazak iz Juga. 

– Zahvaljujem se treneru Kobešćaku na lijepim riječima. Ne žalim ni za čim. Nismo se dogovorili. Nije došlo do konačnog dogovora. Ja sam iz Dubrovnika, ali mislim da je bio pravi trenutak za promjenu. Osjetio sam da Jadran ima velike ambicije. Ekipa je sastavljena od 14 vrhunskih pojedinaca. U dvobojima s Jugom će teško odlučivati pojedinačna kvaliteta već tim. 

Kapetan ‘jadranaša’ Jerko Marinić Kragić ima velika očekivanja od nove sezone.

– Ova ekipa je sastavljena da se bori za najveća dostignuća. Još je rano da igramo na maksimumu, ali vjerujemo da ćemo jako brzo doći do toga. Očekivanja su velika, znamo koliko vrijedimo i što možemo. Ne možemo podcijeniti nikoga. To se pokazalo i prošle sezone. Iz toga smo izvukli pouke i vjerujem da će ove sezone to biti drukčije. Kvalitetniji smo nego prošle sezone. Ova ekipa je sastavljena od velikog broja reprezentativaca. Neće biti lako, ali to nam je dodatan motiv – rekao je Marinić Kragić, a potom se dotakao prvog protivnika u Ligi prvaka, a to je Crvena zvezda.

– Bit će prava utakmica. Odradili su perfektno početak sezone, prošli kvalifikacije. Igraju opušteno, dobro i to ih dovodi do rezultata – zaključio je Marinić Kragić.

Važan adut splitske momčadi bit će Zvonimir Butić

– Idemo pobjeđivati. Dobra smo ekipa, zasad se dobro slažemo. Ne vidim zašto sezona ne bi bila dobra. Ako želimo biti pravi moramo pobjeđivati kod kuće. Jug? Dobar su posao napravili u prijelaznom roku. Naše će utakmice sigurno biti neizvjesne.

Optimističan je i sportski direktor Dejan Savićević

– Do sada nismo imali prilike predstaviti našu momčad koja je u odnosu na prošlu sezonu doživjela promjene. Prošle sezone smo osvojili naslov prvaka, izborili izravan ulazak u Ligu prvaka što nam predstavlja veliki izazov.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)