Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:34 pm

Sportski dan za djecu s oštećenjem sluha u Splitu: ‘Sport ima veliku rehabilitacijsku ulogu’

Piše A. A.

Hrvatski sportski savez gluhih u nedjelju, 17. rujna, u Studentskom domu ‘dr. Franjo Tuđman’ organizirao je Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Dio je to programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, koji se održava i u Zagrebu, Osijeku te Varaždinu. 

U Splitu je sudjelovalo jedanaestero djece, a treneri su demonstrirali kondicijski trening za djecu i mlade, košarku, atletiku i stolni tenis. Uz kineziologe i trenere Anamariju Reić i Jakova Previšića prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika Mihaela Babić bila je na raspolaganju za svu djecu i roditelje kojima je potreban.

‘Tjelesna aktivnost ima veliku transformacijsku i rehabilitacijsku ulogu te je jako važna za integraciju gluhih osoba u okolinu, prevladavanje osjećaja izgubljenosti, osjećaja manje vrijednosti u odnosu na drugu djecu te osjećaja nemogućnosti bavljenja sportom. Uključivanje u svakodnevan život gluhe djece i njihova uspješna resocijalizacija u društvo cilj je programa koji Hrvatski sportski savez gluhih uz pomoć profesionalnog tima kineziologa već neko vrijeme provodi’, zaključio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Nakon uspješnog dana u Splitu, sportski dan seli se u Zagreb 23. rujna te u Rijeku 7. listopada.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)