Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:10 am

GOSTI O NAMA Španjolci: Kava u Splitu je jeftinija nego u Barceloni

Judit i Roberto prvi put borave u Hrvatskoj i odlučili su provesti dva tjedna ljetovanja na našoj obali. Smješteni su u apartmanu nekoliko minuta pješice od centra grada kako bi im sve bilo na dohvat ruke.

– Split je naša prva destinacija dvotjednog odmora, tu smo četiri dana. Onda ćemo posjetiti Hvar i Pag. Split nas podsjeća na Barcelonu, puno je turista i sve je nekako živo – govori nam mladi par iz Španjolske.

Zatekli smo ih s rimskim vojnicima na Peristilu, pozirali su uz koplja i jako im se svidjela ta turistička atrakcija.

– Dioklecijanova palača je predivna, nosi zanimljivu povijesnu priču. Gužva je velika, baš kao i u Barceloni koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Španjolskoj. Ponekad se i mi u Barceloni žalimo na turističke gužve, ali smo ponosni što naš grad posjećuju iz svih krajeva svijeta. Vjerujem da je to slučaj i u Splitu – kazali su nam turisti koji su u Hrvatsku stigli na preporuku prijatelja.

Cijenama smo slični u odnosu na njihovu zemlju.

– Cijene su slične, ali generalno je u Hrvatskoj jeftinije. Recimo, kavu u kafiću u Barceloni ne možete pronaći ispod tri eura, a tu smo je platili maksimalno dva – govori nam Roberto i dodaje: ‘Smješteni smo u apartmanu nedaleko od centra grada i možemo zaključiti da je to najskuplja stavka našeg putovanja. Jako uživamo u restoranima, plažama i barovima. Hrana je ukusna i nismo požalili što smo tu na odmoru’.

Judit i Roberta ostavili smo da uživaju u razgledavanju stare gradske jezgre, a oni su nam za kraju dodali:

– Sigurni smo da ćemo se vratiti, želja nam je posjetiti i neka druga mjesta u Hrvatskoj – zaključili su.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)