Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:59 pm

RECEPT Zapečena piletina s brokulom i sirom

Piše N.M.

Ljubitelji mesa obožavaju piletinu jer postoji toliko opcija za pripremu da nam ona nikad ne može dosaditi, piše Zadovoljna.

Ipak, jednostavni recepti nekako su nam najdraži, a još ako su brzo gotovi i cjenovno prihvatljivi – imamo deliciju koja je zadovoljila sve kriterije za ručak iz snova. 

Sastojci

400 g pilećeg bijelog mesa

Jedna glavica svježe brokule

150 g ribanog sira

Sol, papar, češnjak

2 žlice krušnih mrvica

Za umak:

50 g maslaca

2 žlice brašna

600 ml mlijeka

150 g ribanca

Sol, papar, po želji muškatni oraščić

200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.

Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.

Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.

Dublju posudu premažite s maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)