Ljubitelji mesa obožavaju piletinu jer postoji toliko opcija za pripremu da nam ona nikad ne može dosaditi, piše Zadovoljna.
Ipak, jednostavni recepti nekako su nam najdraži, a još ako su brzo gotovi i cjenovno prihvatljivi – imamo deliciju koja je zadovoljila sve kriterije za ručak iz snova.
Sastojci
400 g pilećeg bijelog mesa
Jedna glavica svježe brokule
150 g ribanog sira
Sol, papar, češnjak
2 žlice krušnih mrvica
Za umak:
50 g maslaca
2 žlice brašna
600 ml mlijeka
150 g ribanca
Sol, papar, po želji muškatni oraščić
200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.
Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.
Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.
Dublju posudu premažite s maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.
Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Komentari (2)
Hi everyone!