Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:13 pm

Predstava ‘Okvir’ uskoro u splitskom Gradskom kazalištu mladih

Piše A. A.

Zagrebački plesni ansambl gostovat će s cjelovečernjom predstavom ‘Okvir’ u Gradskom kazalištu mladih Split. Izvedba je zakazana za subotu, 23. rujna, u 20 sati. 

Predstava se održava u sklopu programa ‘Mala škola suvremenog plesa’, u organizaciji plesne udruge Tiramola.

‘Umjetnički proces rada na predstavi započet je propitivanjem pojma narcizma – u kojoj mjeri je narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice – u suvremenom  društvu u kojem smo svi opterećeni sami sa sobom’, navode iz organizacije.

Inspiraciju za rad koreograf Borna Babić pronašao je u knjizi ‘Narcizam: poricanje istinskog sebe’ američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena.

‘Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog koja je, uvjeren sam, u svima nama. Kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti’, kaže o svom radu. 

Foto: Andi Bančić

Borna Babić plesni je umjetnik iz Rijeke. Diplomirao je na cijenjenoj nizozemskoj plesnoj akademiji Codarts Rotterdam, a posljednjih nekoliko godina pleše u svjetski poznatoj plesnoj kompaniji Ultima Vez / Wim Vandekeybus u Bruxellesu u Belgiji. 

U predstavi ‘Okvir’ plešu mladi plesni umjetnici Luna Lilek, Silvija Musić, Endi Schrötter i Karlo Topolovec

Ulaznice se kupuju prije početka predstave na blagajni GKM-a po cijeni od 8 eura. Za srednjoškolce, studente i umirovljenike, članove UPUH/PULS iznosi 6 eura, a za članove Tiramole 4 eura.

Program ‘Male škole suvremenog plesa’ i rad plesne udruge Tiramola podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada ‘Kultura nova’, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)