Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:25 pm

Luna Lilek održat će plesnu radionicu u Splitu, prijave u tijeku

Piše A. A.

Radionički program drugog polugodišta ‘Male škole suvremenog plesa’ otvara se radionicom ‘Istraživanje, kreativnost i grupni izričaj’ voditeljice Lune Lilek.

Luna Lilek prvo će 23. rujna 2023. u 20 sati gostovati sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i predstavom ‘Okvir’ u Gradskom kazalištu mladih. Radionicu će održati dan kasnije, 24. rujna 2023., od 10 do 13 sati u dvorani Beton kino Doma mladih.

‘Plesna radionica ‘Istraživanje, kreativnost i grupni izričaj’ omogućuje sudionicima da dublje istraže temu predstave ‘Okvir’, razviju svoje plesne priče i iskuse proces stvaranja. Počevši od osnovnih plesnih elemenata i fiksirane sekvence, prelazit će na individualno istraživanje pokreta te suradnički rad u grupama. Kroz kreativne zadatke i tehničke alate, zajedno ćemo stvoriti svoj vlastiti ‘okvir’ plesnog izričaja. Ova radionica otvorena je svima koji žele istražiti umjetnički proces kroz plesnu perspektivu’, navode organizatori.

Luna Lilek rođena je 1. kolovoza 1998. godine u Brežicama u Sloveniji.  Svoje prve plesne korake napravila je u plesnom studiju ‘Modus’ pod vodstvom majke Snježane Lilek. U tom se razdoblju natjecala u modern, jazz i show plesovima te je osvojila mnoge nagrade kako na domaćim tako i na velikim međunarodnim prvenstvima. 

Godine 2015. završila je srednju Umjetničku školu Franje Lučića te počela raditi kao plesna pedagoginja i koreografkinja. U Veneciji je 2016. završila certificirani jednogodišnji program ‘Oliva Contemporary Dance Project’ strukturiran za plesno usavršavanje. Sažetak rada na modern plesnim tehnikama, baletnoj tehnici, improvizaciji i partneringu zaključen je izvedbom u koreografiji Michelea Oliva i Francesce Dario. Na temelju postignuća na međunarodnim prvenstvima 2017. i 2018. godine pozvana je u Ured predsjednice Republike Hrvatske. 

Drugu ekonomsku školu završila je 2017. godine, a 2018. upisala studij suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za vrijeme studija sudjelovala je u raznim projektima od kojih se ističu ‘1945’ (Gustavo Oliveira), ‘Hunting family 6 (Francesco Scavetta), ‘Glad’ (Miloš Isailović), ‘Gore’ (Ferenc Fehér), koreografirala plesnu minijaturu ‘Let us fly’, a 2020./2021 osvojila je Rektorovu nagradu za veliki timski znanstveni i umjetnički rad ‘PlesADU’. U listopadu 2021. godine završila je sveučilišni preddiplomski studij sa zvanjem sveučilišna prvostupnica (BA) suvremenog plesa – izvedbeni smjer. U veljači 2022. godine postala je članicom Zagrebačkog plesnog ansambla.

Prijave se vrše do najkasnije dva dana prije radionice na e-mail adresi plesnaudrugatiramola@gmail.com nakon čega će prijavljeni dobiti informacije o uplati članarine za Malu školu. Iznos je 30 eura.  Srednjoškolci, studenti, umirovljenici, članovi strukovnih organizacija UPUH/PULS imaju popust 30%, a članovi Tiramole 50% popusta na radionice.

Program ‘Male škole suvremenog plesa’ i rad plesne udruge Tiramola podržavaju Zaklada ‘Kultura nova’, Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)