Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:19 pm

RECEPT Tiramisu s pudingom od riže

Piše N.M.

Koliko god se najeli za ručak ili večeru, uvijek ima mjesta za desert. Posebno ako se radi o starom favoritu tiramisuu kojeg poznajemo i volimo odavno. Iako s popularnim klasikom nema ništa loše, ponekad vam je samo potreban dašak inspiracije da isprobate nešto novo i otkrijete dosad nepoznate kombinacije, pogotovo ljeti.

Ovaj recept, koji spaja najbolje od naših omiljenih klasika, ne samo da vraća stare osjećaje iz djetinjstva, već stvara i nova sjećanja na tople ljetne večeri.

U hladnjak!

Pa zašto ne biste za promjenu dodali puding od riže i prelili ga preko svježih ploški jagoda kao završni sloj! Tako slastica vrlo brzo poprimi potpuno novi okus i odmah s prvom vilicom podsjeća na prošlost.

Nije iznenađenje da kada pripremate tiramisu, treba uzeti u obzir potrebno vrijeme da se pošteno ohladi. Stoga niti ovaj recept nažalost nije pogodan za brzinsku pripremu.

Nakon što su svi sastojci poslagani u slojeve (i prije najzabavnijeg dijela posipanja kakaom), ova slastica treba neko vrijeme odležati u hladnjaku prije nego što konačno oduševi goste. Ali čekanje se isplati više nego ikada, piše Novi list.

Sastojci (za četiri osobe):

500 ml mlijeka

50 grama šećera

1 naranča

125 g pudinga od riže

750 grama jagoda

1 žlica vanilin šećera

100 g piškota

200 grama šlaga

2 žličice kakaa

Priprema:

Prvo pripremite puding od riže i prokuhajte mlijeko zajedno s 50 g šećera. Za to vrijeme naranču možete oprati i naribati joj koricu. Iscijedite jednu polovicu i ostavite sok sa strane.

Sada dodajte zrna pudinga od riže i naribanu koru u mlijeko u loncu i dobro promiješajte. Pustite da se sve zajedno lagano kuha oko 25 minuta uz miješanje.

Gotov puding od riže ostavite sa strane i ohladite. Temeljito operite i narežite jagode. Pasirajte oko 300 g s malo vanilin šećera kako biste napravili ukusan umak od jagoda.

Preostale jagode narežite na tanke ploške. Obložite vatrostalnu posudu veličine cca. 24 x 18 cm sa slojem piškota. Zatim lagano poškropite sokom od naranče.

Sada ravnomjerno rasporedite domaći umak od jagoda preko piškota, a zatim i ploške jagoda. Istucite čvrsti šlag i pažljivo umiješajte u ohlađeni puding od riže.

Zatim na sloj jagoda pažljivo rasporedite puding od riže i poravnajte ga. Posudu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata kako bi se desert potpuno ohladio. Prije posluživanja pospite prstohvatom kakaa.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)