Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:30 pm

Meso uvezeno iz Rumunjske zaraženo opasnom bakterijom

Piše N.M.

Salmonela je pronađena u pilećim batacima iz Rumunjske koji su se prodavali u trgovačkom lancu Kauflandu. Rizik je bio ozbiljan, ističe se u prijavi. Bakterija je utvrđena službenom kontrolom izuzetog uzorka mesa iz dućana.

Mesa više nema u Kauflandu, a proizvod vjerojatno više nije na tržištu, kažu u europskom sustavu. To znači da su potrošači meso već konzumirali. Zemlja prijave je Hrvatska, a prijava se tiče i Rumunjske, piše Danica .

Inače, netifusne salmonele, prije svega salmonela enteritidis, ponajprije uzrokuju gastroenteritis, bakterijemiju i žarišnu infekciju. Simptomi mogu biti proljev, visoka temperatura ili simptomi žarišne infekcije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)