Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:47 am

VOJKO V NA FIBRA FESTIVALU ‘Volim repati u Splitu, publika je vrhunska i putni troškovi su mi mali’

Piše A. A.

Vojko V nastupa na Fibra festivalu koju počinje sutra na Bačvicama, bit će to njegov prvi nastup u Splitu nakon objave drzgog albuma ‘Dvojko’. Počeli smo razgovor upravo pitanjem o reakcijama album izdan prije nekoliko mjeseci…

– Recenzije se čine pozitivne. Mislim da bi odjek i bio bolji da nisam ispucao dosta singlova prije samog izlaska albuma, čini mi se da bolje funkcionira kao cjelina nego prvi album. Same komentare na YouTubeu i slično sam prestao čitati prije par godina, jer sam shvatio da ljudi najčešće idu u ekstreme, ili im je nešto pregenijalno ili im je najgore smeće na svijetu, plus što ništa od toga nije argumentirano na nikoji način, pa sam shvatio da nema previše smisla trošiti vrijeme na to.

Imao si aktivno ljeto s brojnim nastupima, kako publika reagira na nove pjesme, ističe li se neka posebno u live izvedbi?

– Publika odlično reagira na sve, čini mi se da ovaj post-covid val gladi za bilo kakvom zabavom još uvijek traje. Prema očekivanjima, publika najbolje reagira na brže stvari, poglavito na megamix pjesama ‘Bunga Party’ i ‘Mamacita’ koje su dodatno spojene na pjesmu ‘Namazan u Kocki’ od Kiše Metaka.

Na ‘Dvojku’ nisi ugostio niti jedno drugo ime (za razliku od prvijenca). Što te potaknulo na takav smjer?

– Drugačiji je koncept albuma, malo je ‘izoliran’, zbog toga je i dijelom cover ćelavi planet bez ičega na sebi.

Kako gledaš na današnju novu generaciju domaće hip-hop/trap scene i njen razvoj i status koji ima danas, u odnosu na tvoje početke?

– Pratim sve i mislim da su mladi izvođači danas višestruko pametniji, informiraniji i normalniji od nas kakvi smo bili prije kojih dvadesetak godina. Mislim da im je iz jednog kuta gledanja mnogo lakše nego nama starijima, jer je hip-hop prestao biti ‘yo-yo’ predmet sprdnje i stvorena je kritična masa publike koja aktivno prati zbivanja na domaćoj i stranoj sceni. S druge strane gledanja, mislim da im je teže istaknuti se, jer je čak došlo do zasićenja izvođača, informacija i svega s čime smo bombardirani svaki dan.

Je li ti netko s te scene posebno zapeo za uho, a da je iz Splita ili iz Dalmacije?

– Peki iz Drniša je kvalitetan, od njega bih preporučio pjesme ‘Familija’ i suradnju s Borom Balboom pod imenom ‘D33’. Mislim da i Dani iz Trogira radi dobar trap i da ima dobru budućnost. Gršu ne moram ni spominjati.

Nastup na Fibri bit će tvoj prvi nastup u Splitu po objavi novog albuma i premijerna izvedba tih pjesama uživo pred splitskom publikom. Nosi li ti taj nastup na domaćem terenu kakvo posebno značenje?

– Volim repati u Splitu, publika je vrhunska i putni troškovi su mi mali. Spremam show kao i svaki put. Nemam neko značenje pripisano tom nastupu osim što mi se čini kao zatvaranje jedne odlične ljetne sezone. Ljetno kino Bačvice mi je jedna od dražih lokacija za nastupanje.

Pred tobom je i veliki samostalni koncert 11. studenog u Domu sportova u Zagrebu. Tamo si po prvi put nastupio 2018., a sada se vraćaš na tu pozornicu. Kakva su tvoja očekivanja i što spremaš za taj nastup?

– Za taj nastup imam velika očekivanja i stvarno smo spremili poseban show za tu priliku, ali ne smijem otkrivati previše osim da će biti vizualno nabrijan. Ozbiljno smatram da će to biti najbolji nastup u mome životu, ako sve bude onako kako sam zamislio.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)