Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:29 pm

RECEPT Kremasti njoki sa šampinjonima

Piše N.M.

Stiže nam jesen, a to godišnje doba je poznato po svojoj specifičnoj atmosferi. Udobno se osjećamo kod kuće, gledamo filmove, bavimo se hobijima i kuhamo mnogo recepata za takozvani comfort food. Jedan od takvih sjajnih recepata je i ovaj za neodoljivo kremaste njoke. Okus je prekrasno kremast, a posebno ukusnu notu dobiva zahvaljujući šampinjonima. I najbolje od svega: recept se kuha u tren oka i stoga je savršen za dane kada vam treba nešto na brzinu, a želudac vam već kruli, piše Novi list.

Sastojci

1 manja glavica luka

1 češanj češnjaka

350 g šampinjona

3 žlice maslinovog ulja

Sol i papar

100 ml bijelog vina

200 ml povrtnog temeljca

200 grama vrhnja za kuhanje

600 g njoka

150 g crème fraîche

vlasac

50 g ribanog parmezana

Priprema

Luk i češnjak ogulite, sitno narežite ili nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na komade veličine zalogaja. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Na njemu pržite luk, češnjak i gljive oko 6 minuta. Začinite s 1 žličicom začinskog bilja te soli i paprom. Deglazirajte bijelim vinom i temeljcem od povrća, dodajte vrhnje. Sve zakuhajte i kuhajte nepoklopljeno oko 5 minuta.

U međuvremenu pripremite njoke prema uputama na pakiranju. Pomiješajte crème fraîche s 1 žličicom začinskog bilja, soli i papra. Vlasac operite i narežite na sitne komadiće. Njoke ocijedite, stavite u tavu s gljivama i promiješajte. Posložite njoke u tanjur, dodajte začinjen crème fraîche i parmezan te pospite vlascem.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)