Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:42 am

ZOVKO O LATINSKOJ AMERICI ‘Veze koje dijelimo zahvaljujući dijaspori prirodno nas povezuju kao strateške partnere’

Piše A. M.

Europski parlament je na ovotjednoj plenarnoj sjednici raspravljao o odnosima EU-a s Latinskom Amerikom i Karibima u kontekstu nedavnog EU-CELAC summita. Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Željana Zovko istaknula je da je Europska unija dobila novi zamah u odnosima s latinoameričkim i karipskim partnerima, dodavši da je to postalo osobito vidljivo tijekom nedavne skupštine EuroLat na kojoj je sudjelovala u Madridu.

Prilikom plenarne rasprave Zovko je pozdravila i novi program za jačanje partnerstva EU-a s Latinskom Amerikom i Karibima i inicijativu Global Gateway. Navela je da se radi o dokazu postojane predanosti EU-a revitalizaciji i modernizaciji odnosa u ovim vitalnim regijama i prilici za povećanje ulaganja, trgovine i međusobne suradnje.

‘Veze koje dijelimo zahvaljujući našoj dijaspori, uključujući kulturu, povijest, jezik, vjeru i nepokolebljivu predanost načelima poput demokracije i ljudskih prava, prirodno nas povezuju kao partnere i strateške saveznike’, naglasila je Zovko pri zaključivanju izlaganja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)