Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
5:27 pm

OSVRT NA GOVOR O STANJU UNIJE ‘Komisija Ursule von der Leyen uspješno predvodi jednu od najambicioznijih transformacija’

Piše A. M.

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) Željana Zovko čestitala je predsjednici Ursuli von der Leyen na o stanju Europske unije kao i predstavljenoj viziji za budućnost. Istaknula je kako govor pokazuje da je snažna, otporna i spremna za izazove koje donosi dinamičan geopolitički kontekst. 

‘Komisija Ursule von der Leyen uspješno predvodi jednu od najambicioznijih transformacija Unije ikad. U posljednje četiri godine zaista je sazrela u geopolitičku uniju’, istaknula je Zovko.

Podržala je nedvosmislen poziv von der Leyen na uspostavljanje nove vizije za uspješno proširenje.

‘Pozdravljam što će Komisija započeti s radom na nizu pregleda politike prije proširenja kako bi vidjela kako bi svako područje trebalo prilagoditi široj Uniji. Ne trebamo dalje čekati na proširenje, nego ga ubrzati jer će nam proširena Unija dati geopolitičku težinu i sposobnost djelovanja. Proces proširenja temeljen na zaslugama i poštivanju vladavine prava ključan je za naš pristup zemljama zapadnog Balkana, Moldaviji i Ukrajini’, poručila je Zovko.

Dodala je kako pozdravlja snažniju borbu protiv ilegalnih migracija i potragu za praktičnim rješenjima poput nedavnog dogovora s Tunisom.

Von der Leyen u govoru se također dotaknula povećanja zaštite radnih mjesta te sigurnosti hrane i njezine održive proizvodnje u Europskoj uniji. 

‘Europska pučka stranka stranka je poljoprivrednika i ruralnih područja kao i ribara koji imaju izuzetnu važnost za našu sigurnost hrane. Proizvodnja više hrane, a ne manje odgovor je Kluba zastupnika EPP-a za smanjenje njezinih cijena i inflacije. Pozdravljam najavu von der Leyen o pokretanju strateškog dijaloga o budućnosti poljoprivrede u EU-u kojim ćemo osigurati održivi način poljoprivrede i osigurati opskrbu hranom u budućnosti’, zaključila je eurozastupnica Zovko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)