Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:14 pm

Retrospektiva Fotokluba Rijeka u Galeriji fotografije Fotokluba Split

Piše N.M.

U Galeriji fotografije Fotokluba Split u četvrtak, 14. rujna, u 19.30 sati otvara se izložba ‘Retrospektiva Fotokluba Rijeka’.

Profesor Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka, u predgovoru izložbi piše: ‘Koncept ove izložbe prati kontinuitet aktivnosti Fotokluba Rijeka kroz cijelo 20. stoljeće i ova dva desetljeća 21. stoljeća. Fotoklub Rijeka je, ne samo u dimenziji Rijeke već i cijele Hrvatske pa i šire, važan fotografski rasadnik kvalitetnih autora koji su ušli u antologiju nekadašnje jugoslavenske, a danas hrvatske fotografije. Hobistička fotografija, neki je nazivaju i amaterska, ima važnu i društvenu i artističku ulogu pa u tom smislu tu fotografiju, koja se radi iz ljubavi u Rijeci, možemo pratiti od osnivanja prve fotografske sekcije krajem 19. stoljeća. (…) Danas se Fotoklub Rijeka stručnim radom i programskim konceptom profilirao u ozbiljnu instituciju koja je prevladala hobističku platformu i sasvim ozbiljno i kompetentno djeluje u svim aspektima fotografskoga stvaralaštva. Svojim javnim djelovanjem formirao se u referentni centar za fotografsko stvaralaštvo na širem području. Vrijednost Kluba je što okuplja sve dobne skupine. U radu ne pravimo distinkciju između profesionalne i hobističke fotografske platforme, već promatramo fotografiju kroz kategoriju dobroga i lošega stvaralaštva. Pokrenuli smo Festival riječke fotografije PHOTORI, te Festival fotografije za mlade Život je lijep koje već niz godina provodimo.’

Izložba je realizirana uz podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te je dio programa ‘Redoviti godišnji program udruge Fotoklub Split’ koji se financira iz sredstva podrške Zaklade ‘Kultura nova’.

Izložba ostaje otvorena do 25. rujna i može se pogledati u radno vrijeme Galerije fotografije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)