Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:29 am

SPLIT TECH CITY FESTIVAL: Internacionalni dan privukao i furešte i domaće

Prošlu subotu, u Ljetnom kinu Bačvice, održan je drugi tzv. internacionalni dan trećeg Split Tech City Festivala. Riječ je o dvodnevnoj konferenciji posvećenoj tehnologiji i poduzetništvu, koju organizira Startup – udruga za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije, poznatija kao Split Tech City. Posjetitelji su imali priliku slušati zanimljive i iskusne govornike kroz panele i predavanja, a kasnije je održano i neformalno druženje u ambijentu borove šume.

U pretprogramu internacionalnog dana Festivala održana je panel rasprava ‘Am I Too Young to Be Taken Seriously?’ na kojoj su svoja iskustva i savjete mladima dali Ron Brumbarger (osnivač Apprentice University; inovator i mentor), Blaž Perić (suosnivač SmartNesta; srednjoškolac), Ivana Perić (osnivačica RESOLVE-a; Acceleration Manager u Silicon Castles ) i Suzana Špika (Head of People Operations u tvrtki Postindustria). Panel je moderirao Michael Freer, ujedno voditelj cijele večeri.

U nastavku pretprograma moglo se poslušati tzv. fireside chat pod nazivom ‘Get Ahead of the Game!’ U ovom razgovoru s Michaelom Freerom, Mirela Petrović (osnivačica mAIwaya) i Antonio Perić-Mažar (suosnivač i direktor agencije Locastic) otkrili su publici koje prednosti mladi poduzetnici mogu imati ako dobro iskoriste nove tehnologije poput AI i Web3.

Glavni program je startao panelom ‘International side of Split’, a nastavio se trima predavanjima: ‘Key Success Factors for Worldwide Tech Business’, ‘The Future of Marketing’ i ‘How Embracing Setbacks Shows You the Way Forward’.

Panelisti su bili Geoff Bratton, američki poduzetnik rodom iz Kalifornije, suvlasnik restorana Fig i suosnivač Udruge stranih poduzetnika; Sara Dyson, osnivačica Expats in Croatia podrijeklom iz Teksasa, suosnivačica Udruge stranih poduzetnika i dobitnica nagrade Utjecajne žene Hrvatske za 2023. godinu; Piero Palevsky, freelance programer iz Bostona i volonter splitske udruge za mlade Jedna Mladost i Jan Bodnar, rodom iz Poljske, poduzetnik i suosnivač IT tvrtke Unique People.

Predavači na internacionalnom danu su bili Andreas Spechtler (Silicon Castles), Aleks Jakulin (Katalys) i Ivan Burazin, jedan od istaknutijih pripadnika domaće IT zajednice, poznat kao suosnivač brenda Codeanywhere i pokretač Shift konferencije.

Uz Grad Split, Split Tech City Festival podržale su tvrtke AGILO, GetByBus, Bitcoin Store i EPAM Systems.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)