Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:32 pm

Operna večer u Blatu na Korčuli

Piše N.M.

Četiri vrhunska mlada solista zagrebačkog i splitskog opernog bazena i izuzetan pijanist priredit će još jednu lijepu, glamuroznu i raskošnu opernu večer u Blatu na Korčuli. Nastupaju: Marija Salečić (sopran), Dora Jana Klarić (mezzosopran), Roko Radovan (tenor), Jurica Jurasić Kapun (bariton) i Viktor Čižić (klavir). Publika će imati prilike slušati arije, duete i kvartete najpoznatijih opernih skladatelja, uz par intermezza na klaviru. Na programu će biti Verdi, Donizetti, Gotovac, Tijardović, Mozart, Bizet i drugi.

– Posebno nam je zadovoljstvo što i ove godine možemo dati koncert na kojem će nastupiti dva operna vokala potekla upravo iz našeg otoka. Marija Salečić odrasla je u Brni, a nedavno je imala svoj premijerni nastup u zagrebačkom HNK s glavnom ženskom ulogom u operi Amfitrion (B. Papandopulo). Dobitnica više nagrada u inozemstvu te prekrasnog i punog glasa, Marija već sada obećava postati jednom od diva hrvatske opere – naveli su organizatori iz udruge Atento.

– Roko Radovan iz Lumbarde već za vrijeme studija osvaja mnogobrojne nagrade kojima potvrđuje svoju kvalitetu, a redovito dobiva i pozive da sudjeluje u značajnim glazbenim projektima i nastupima na najprestižnijim domaćim pozornicama. Tako jer prošlog i pretprošlog ljeta nastupio na Dubrovačkim ljetnim igrama; 2022. pjevao je s Dianom Damrau, jednom od najpoznatijih svjetskih sopranistica, uz Simfonijski orkestar HRT-a, predvođen našom živućom legendom, maestrom Ivanom Repušićem. Bez lažne skromnosti možemo reći da uz takvu postavu mogu nastupiti samo najbolji – dodali su.

Koncert ‘Opera Gala’ će se održati u Velikoj dvorani Doma kulture (Trg dr. Franje Tuđmana 4, Blato) i trajati oko 1 sat i 20 minuta. Puna cijena ulaznice iznosi 8 EUR, a đaci, studenti i umirovljenici mogu ulaznicu kupiti po povlaštenoj cijeni od 5 EUR. Ulaznice će biti u pretprodaji u agenciji Blatotours od ponedjeljka 11. rujna i na ulazu u dvoranu.

Program se ostvaruje uz podršku Turističke zajednice Općine Blato, Županije dubrovačko-neretvanske i Općine Blato.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)