Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:24 pm

Budak pobjednik turnira ‘Hrvatski vitez Božidar Bašić Radašinovci 2023.’

Pred punim tribinama u nedjelju je završen peti memorijalni malonogometni turnir ‘Hrvatski vitez Božidar Bašić’ u mjestu Radašinovci. Turnir je  organizirao MNK Štandarac, a sudjelovale su 22 ekipe. Budak je treći puta zaredom osvojio turnir, gdje je tek nakon izvođenja šesteraca pobijedio odličnu mladu juniorsku ekipu Gaune iz Biograda rezultatom 6:5. 

Moćna ekipa Budak po mišljenjima svih gledatelja bila je veliki favorit u ovom finalu, ali se ipak nešto pitalo  pitalo mladu ekipu Gauna. Gauni su na terenu pokazali da su sjajna, čvrsta i kvalitetna ekipa i do zadnjeg sučevog zvižduka bili su ravnopravan protivnik moćnoj i iskusnoj ekipi Budaka. Tijekom cijele utakmice gledatelji nisu uživali u samoj utakmici, jer su obje ekipe bile sjajno fizički ,tehnički i taktički pripremljene . Bio je to pravi malonogometni ‘rovovski rat’ s puno žestokih duela i strijelci nikako nisu mogli doći do izglednih prilika. Budak je prvi u 10. minuti poveo preko sjajnog Josipa Zekonjića, koji se solo akcijom oslobodio svog čuvara i topovskim udarcem pogodio mrežu nemoćnog vratara Kneza. Dino Čačić jednostavno je kopirao Josipa Zekonjića i na isti način u 21. minuti poravnao rezultat na 1:1. Praktički cijelo drugo poluvrijeme proteklo je u velikom nadmudrivanju, striktnom pokrivanju protivnika i utakmica je završila ‘mršavim’ remijem 1:1. 

U ruletu šesteraca Budak je bio spretniji, sretniji i na kraju zasluženo po treći put za redom podigao pobjednički pehar na radost svojih navijača. 

U utakmici za treće mjesto finalnu večer otvorile su ekipe Sv. Ante Popovići i Fortuna batelaši. Sv. Ante Popovići furiozno su krenuli od prve minute na krilima najboljeg strijelca turnira Roka Jurića i Martina Čirjaka, imali su vodstvo 4:0 u 15. minuti. U drugom poluvremenu ekipa Sv. Ante Popovići nastavila je i dalje visokim ritmom napunivši Batelašima devet komada u njihovu mrežu. Fortuna batelaši uspjeli su dati utješna tri gola i malo ublažiti visoki poraz od 9:3. 

U revijalnoj utakmici između domaćih ekipa Veterana Radašinovaca i seniora Radašinovaca, veterani su  očitali pravu malonogometnu lekciju svojim mlađim kolegama i visoko ih porazili  5:0. Veterani su za svoju igru i poteze dobili veliki pljesak punih tribina. 

Prije početka finalne utakmice organizatori su u spomen na pok. Božidara Bašića priredili veličanstvenu bakljadu, uz pjesmu Mile Hrnića ‘Požurite konji bijeli’. 

Nakon završetka finala sve ekipe koje su osvojile pečene janjce i odojke, ostavile su to sve domaćinu, koji je svim nazočnim gledateljima pripremio bogatu zajedničku večeru. Ekipe su ostavile šest pečenih janjaca, jedan pečeni odojak, a domaćin je skuhao još dva janjca. Do ranih jutarnjih sati nastavljeno je prijateljsko druženje uz pjesmu i veselje. Bila je to predivna i nezaboravna večer u malom, ali ponositom mjestu Radašinovcima. 

Najbolji pojedinci
Najbolji vratar turnira: Tomislav Knez  – Gauni Biograd 
Najbolji igrač turnira: Šime  Brajković  – Budak 
Najbolji strijelac s 7 postignutih golova: Roko  Jurić – sv. Ante  Popovići 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)