Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:12 pm

BOKS Luka Plantić trenira s vrhunskim talijanskim olimpijcima za sedmi profi-meč

Piše N.M.

U solinskoj dvorani Bilankuši 7. listopada hrvatski olimpijac iz Tokija 2021. Luka Plantić (26), član BK Salone, imat će svoj sedmi profesionalni meč (omjer 6-0, pet pobjeda prekidima) u kojem će braniti WBC International Silver Belt titulu koju je osvojio u prosincu 2022. godine pobjedom u Solinu nad Armencem Khorenom Gevorom (jedina pobjeda na bodove nakon 10 rundi koju nije završio prekidom).

Plantićev protivnik 7. listopada na domaćem ringu u Bilankuši u supersrednjoj kategoriji (76 kg) bit će Argentinac Diego Ramirez (28), koji u profesionalnoj karijeri ima već 36 mečeva (25 pobjeda, 10 poraza i jednu neodlučenu borbu). Argentinac je izborio šest pobjeda prekidima, a samo dvaput u profi-karijeri je poražen prekidima. Ove godine također je, kao i Plantić, boksao dva meča (pobjeda i poraz).

I Luki Plantiću to će biti treći ovogodišnji meč – početkom lipnja u Hamburgu je obranio WBC International Silver Belt titulu protiv Armenca Yusufa Kanguela prekidom u desetoj rundi, a u veljači svladao je Čeha Tomasa Bezvodu tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Plantić se meteorski dignuo na svjetskoj ljestvici najboljih profi-boksača u supersrednjoj kategoriji (36.) i sedmi profi-trijumf još bi ga približio cilju – izazivaču za pojas svjetskog profi-prvaka, a do kraja 2023. godine planira napasti još jednu profi-titulu.

Sedmu profesionalnu pobjedu na spektaklu u Solinu lovit će i ‘torcidaš’ Branimir Malenica, a očekuju se i nastupi Splićanina Ivana Đuke, te Ukrajinaca u BK Saloni, Dmytrija Rybalka i Rostyslava Belostockiyja.

Luki Plantiću, kojeg pripremaju stalni treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk, na treninzima u Solinu priključili su se i sjajni talijanski reprezentativci, olimpijci  Salvatore Cavallaro i Aziz Abbes Mouhiidine.

Sjajni talijanski teškaš Aziz Abbes Mouhiidine ove godine osvojio je zlato na Europskim igrama u Krakovu i postao doprvak svijeta na SP-u 2023. u Uzbekistanu!

Salvatore Cavallaro osvojio je na Europskim igrama u Krakovu brončanu medalju i plasman na Olimpijske igre u Parizu u poluteškoj kategoriji (kao i naš Gabrijel Veočić koji je izborio finale i srebrnu medalju), a u srednjoj kategoriji osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu 2021. u Beogradu, te još tri bronce na Europskim prvenstvima!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)