Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:22 pm

FOTOGALERIJA Druga večer Revije Evo ruke na Blatinama oduševila posjetitelje

Piše R.Đ.

Na splitskim Blatinama sinoć je održana i druga večer 10. Revije urbane kulture Evo ruke.

Prva je nastupila splitska grupa Little sister koju čine Marko Popović pjevač i svirač na cajonu, Ivan Špar gitarist i pjevač te Ivo Kralj klavijaturist i pjevač. Grupa se predstavila akustičnim obradama pjesama ‘Walk on the wild side’ (Lou Reed), ‘Hey you’ (Pink Floyd), Sail away (Deep Purple), ‘Come together’ (Beatles), ‘Daire’ (Smak), ‘Africa’ (Toto), ‘Midnight rider’ (Allman brothers band), ‘I’m still standing’ (Elton John), ‘Paint it black’ (Rolling Stones)…

Zatim je nastupila grupa Charlie & Bell blues experience koju čine pjevač  i usnoharmonikaš Zvonimir Čaljkušić Ivanović i gitarist Dragan Kotarac. Ovaj odličan blues duo koji će nas iduće godine zastupati na Blues challengeu u Memphisu izveo je desetak blues klasika.

Treća je nastupila splitska grupa Art Effect koju čine odlična pjevačica Mirna Leopold Katinac, gitarist Denis Mitar, bas gitarist Antonio Žeravica i bubnjar Roko Kalebić. Brojnoj publici predstavili su se autorskim pjesmama ‘Vjetar’, ‘Pobuna’, ‘Arhivi’, ‘Moj grad’ i ‘Jedrilica’ koje su odlično prihvaćene od publike. 

Grupa Afterfire predstavila se obradom stranih hitova ‘Walk in my shadow’ (Free), ‘The wind cries Mary’ (Jimi Hendrix), ‘Stuck in the middle with you’ (Stealers Wheel), ‘Runnin’ down a dream’ (Tom Petty) i druge. Zanimljivo je da su i Little sister također izvele ovu Hendriksovu pjesmu, ali na sasvim drugi način.

Posljednja je nastupila grupa Teška Odluka koju čine Josip Stupalo pjevač i bas gitarist, Viktor Karažinec gitarist te bubnjar Ante Burazer. Grupa je u početku predstavila svoje  četiri autorske pjesme ‘Teška odluka’, ‘Otpor’, ‘Uzalud’ i ‘Sviraj rock ‘n’ roll’ (to su radni naslovi i podložni su izmjenama) da bi zatim nastavili u žestokom ritmu pjesmama Led Zeppelina, Deep Purplea, Queena, AC/DC i drugih.

Organizatori revije su brojnoj publici najavili nastavak ove odlične manifestacije s nadom da će se vratiti u centar grada što po kvaliteti i zaslužuju.     

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)