Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:55 am

‘Roko i Cicibela’ u dvorištu Muzeja grada Trogira

Piše N.M.

U četvrtak, 7. rujna u 21 sat u dvorištu Muzeja grada Trogira odigrat će se predstava ‘Roko i Cicibela’ Kazališne družine Ritam Igre. Ulaz je slobodan.

Roko i Cicibela je tipična predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita duodrama je izašla iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje.

Predstava kroz sat vremena dinamično prikazuje sve etape ljubavnog odnosa Roka i Cicibele. Od upoznavanja u siromaštvu i neimaštini pa sve do prosidbe, Cicibeline trudnoće i zajedničkog sanjarenja o boljoj budućnosti. Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je lijep ako imaš ljubav života pokraj sebe.

Predstava Roko i Cicibela je nastala kao diplomski rad magistra glume Ivana Baranovića te je po prvi put odigrana na sceni A Umjetničke akademije u Splitu pod mentorstvom profesora Milana Štrljića. Od 2019. godine prelazi u stalni repertoar Kazališne družine Ritam Igre.

Izvedba predstave dio je 53. Trogirskog kulturnog ljeta.

Još jedna zanimljivost.

Pročelje Muzeja grada Trogira od ponedjeljka je urešeno jedrom oslikanim motivima i likovima Alice u zemlji čudesa, Lewisa Carrolla, Walta Disneya, Salvadora Dalija i Louisa Armstronga. Jedro je oslikao talentirani Dino Vejnović Horus, a najavljuje održavanje 6. Bokun festivala u parku Malarija 8. i 9. rujna od 19.30 sati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)