Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:38 am

REZIME: Mario Strahonja se izblamirao, a promjene trebaju krenuti od Ivana Novaka

Rezime sudačkih pogrešaka i suludih objašnjenja najbolje je sažeo ‘Oko sokolovo’ Mario Strahonja

– Ovo nije naša kamera, ona je blago desno, ona iskrivljuje sliku – rečenica je kojom se izblamirao, te uopće nije ulazio u analizu je li Ercegu dio tijela s kojim može postići gol bio preko centra. 

Strahonja je u početku pojavljivanja na nacionalnoj televiziji bio osvježenje i doimalo se da ima svoj neovisan stav, ali u zadnje vrijeme je veliko razočaranje, komentari su mu neuvjerljivi i nesuvisli, te nakon istupa Bruna Marića njega više i ne treba gledati, jednostavno – uklopio se.

Meni je nakon svega pomalo zamorno opet izvrtjeti istu temu jer se čovjek osjeća kao u filmu ‘Beskrajan dan’. A evo i zašto:

– PITANJE ZA IVANA NOVAKA I KOMISIJU SUDACA: Zašto je Strukan eliminiran s Dinamovih utakmica za proljetni dio i po čemu je Zebec bolje rješenje od njega?   – tekst je objavljen 10. svibnja 2022. godine, stoji li isti naslov i danas?

– DUPLIN OSVRT: Za potpunu feštu od derbija potrebna su i nova lica mladih sudaca – tekst je objavljen 8. srpnja 2015., a ako vam se ne da iznova sve čitati, izdvajamo dio:

Vjerojatno je Hrvatska jedina zemlja u kojoj nikoga nije briga kada sudac nakon prvenstvenog dvoboja (Lokomotiva – Hajduk) ode pjevušiti svjetski hit ‘Ai se eu te pego’ s igračima Dinama Rukavinom i Cleytonom, o čemu uredno postoji i videozapis… Činjenica je da je upravo poslije dvoboja RNK Split – Hajduk (1:1), kojega je on vodio, tadašnji predsjednik ‘bijelih’ Hrvoje Maleš pokrenuo akciju koja je rezultirala nepravomoćnom presudom protiv Željka Širića, te njegovom smjenom s pozicije prvog čovjeka hrvatskih sudaca (naslijedio ga je Dušan Kukić).

Davor Šuker i ostala ‘elita’ hrvatskog nogometa nikad se uistinu nisu odrekli Širića, jednako kao što će i danas čvrsto ostati uz Zdravka Mamića (Zoran je ipak manje bitan u široj priči). Pamti se i detalj iz Osijeka, kada je popularni Širkan imao mjesto u svečanoj loži za vrijeme reprezentativne utakmice, a predsjednik Hajduka, kao i ostali čelnici klubova u loži C. Afera ‘pošteno suđenje’ počela je i završila s njim i Djedovićem, a na sceni su i dalje ostali suci čije su pogreške na terenu pokrenule lavinu.

Nemamo potrebe ništa posebno dodati, a ako ste pomislili da su suci iz tog vremena sišli sa scene (ili barem većina od njih), onda je važno znati da su upravo oni danas na ključnim pozicijama kao kontrolori ili osobe koje delegiraju suce, što je dobro podvukao Hrvoje Vejić. Po nama je u ovom trenutku ključna osoba Ivan Novak (‘na strateškim mjestima njihovi ljudi…’ – pjevao je Džoni), koji je vječno u zavjetrini, a upravo on određuje koga će i kada poslati na najvažnije utakmice. Ako ne postoji mlađi sudac koji može odsuditi Osijek – Dinamo, onda je sistem definitivno defektan, a ako je ciljano poslan sudac koji je prebolio tešku bolest, u prošloj sezoni sudio tek jednu utakmicu, a i ranije su se nakon njegovih susreta vukli repovi, onda je prvo što HNS mora napraviti smijeniti Novaka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)