Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:14 pm

Bruno Marić: Obje odluke o kaznenim udarcima za Dinamo su u konačnici ispravne!

Piše B. D.

Predsjednik Komisije sudaca Hrvatskog nogometnog saveza Bruno Marić nakon događanja u proteklom kolu HNL-a je rekao:

– Jučerašnja utakmica je bila intrigantna, međutim Komisija je jasno izanalizirala sve situacije i ja ću jasno objasniti sve odluke. Naravno da nismo zadovoljni što dolazimo pred vas i objašnjavamo odluke, molim sve iz medija da spuste loptu na zemlju, da se javnost informira na ispravan način. Želimo pokazati da smo donijeli odluke temeljene isključivo na Pravilima nogometne igre. Suđenje u 1. HNL je u posljednje vrijeme vrlo kvalitetno.

Ruku Nejašmića i kazneni udarac je objasnio ovako:

– U takvim situacijama je očekivano da sudac na terenu donese ispravnu odluku. Ovdje se radi o kažnjivom igranju rukom unutar kaznenog prostora. Iz ove situacije je razvidno da je VAR soba opravdano intervenirala.

Potom je objavio kompletnu snimku komunikacije sudaca i VAR sobe.

–  Čuli ste snimku iz VAR sobe. Screenshot koji smo vam pokazali, kolega iz VAR sobe je iskoristio alat koji se inače koristi za zaleđe. Ruka je bila unutar, a da je bila i na crti, isto bi bila kažnjiva. Ponavljam, sudac u terenu je pogriješio što odmah nije donio odluku o kaznenom udarcu.

O drugom kaznenom udarcu za Dinamo je kazao:

– Svi ste vidjeli snimku tog kaznenog udarca. Nedvojbeno i jasno je da se radilo o prekršaju jer je gostujući napadač prije došao do lopte od braniča, a ovaj ga je udario i po listu i po butini. Sudac nažalost nije donio odluku u terenu za igru, VAR soba je napravila analizu, trajalo je jako dugo jer se u istoj akciji dogodilo jedno potencijalno zaleđe kojega su morali izmjeriti. Ključna stvar je uvijek točna odluka, a ne koliko provjera traje. VAR soba je ispravno procijenila da je potrebno pozvati suca na pregled snimke kako bi utvrdio radi li se o kaznenom udarcu. Obje odluke su u konačnici bile ispravne. Takav je dojam nama svima u Komisiji sudaca.

Zatim je dodao:

– Zebec će biti ocijenjen sukladno njegovom suđenju, bilo bi bolje da je odluku donio u terenu, a ne nakon VAR-a i na taj način će biti i sankcioniran.

Još je kazao:

– Kolega Zebec je imao tešku operaciju srca. Imao je životnu borbu u vrijeme dok je bio na listi sudaca. Hvala Bogu se izliječio, položio sve norme i bio je određen već na dvije utakmice protiv ove ocijenjen vrlo dobro. Povjerenik za određivanje sudaca je donio odluku da mu povjeri ovu utakmicu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)