Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:21 pm

TAEKWONDO KLUB MARJAN: Fantastični teškaš Paško Božić do medalje na grand prixu

Piše N.M.

Teškaš splitskog taekwondo kluba Marjan Paško Božić osvojio je brončano odličje na grand prixu u Parizu. Nastavio se tako niz velikih uspjeha ove splitske tvornice medalja čiji su sportaši u posljednjih deset dana osvajali medalje na europskom juniorskom, svjetskom kadetskom i seniorskom grand prixu. 

A poznato je da je medalja na grand prixu u ovom sportu šlag na torti jer pravo nastupa na grand prix natjecanjima ima 32 najboljih sportaša po svakoj olimpijskoj kategoriji uz napomenu da smiju biti po dva sportaša iz svake države tako da na grand prix dođu dva Korejanca, dva Kineza, dva Britanca i slično dok na olimpijskim igrama ili svjetskom prvenstvu pravo nastupa ima samo jedan sportaš iz pojedine države. Tako da medalja na grand prixu ima posebnu vrijednost i posebno značenje za svakog sportaša. 

Paško Božić, aktualni brončani sa svjetskog i europskog prvenstva na otvaranju natjecanja pobijedio je Kineza Mingkuan Menga s 2:0 po rundama, u osmini finala bio je bolji protiv Emrea Ateslija iz Turske s novih 2:0 da bi u četvrtfinalu preko Brazilca Siqueire stigao do odličja. U polufinalu je u iscrpljujućem i neizvjesnom meču bolji bio svjetski broj 1 i kasniji pobjednik grand prixa Cheick Sallah Cisse koji je slavio s tijesnih 1:2 u rundama odnosno 4:5 u posljednjoj, odlučujućoj rundi. 

U istoj kategoriji raspoložen je bio olimpijac Ivan Šapina, još jedan član splitskog Marjana koji je u prvom kolu pobijedio Senegalca Nianga s 2:0, u osmini finala je Šapina pobijedio Korejanca Sanghyun Kanga s 2:1 u rundama da bi ga u borbi za medalju s 1:2 u rundama zaustavio Britanac Caden Cunningham, na koncu srebrni u Parizu. 

Do četvrtfinalne borbe za odličja stigla je olimpijska pobjednica Matea Jelić, također članica splitskog Marjana koja je kao nositelj bila slobodna u prvom kolu dok je u osmini finala pobijedila Španjolku Castineiru s dva puta po 6:1. U borbi za medalju bolja je bila Britanka Rebecca Mcgowan

Podsjetimo da je prvog dana također u borbi za medalju zaustavljena i Bruna Duvančić u kategoriji do 49 kilograma tako da se Marjan vrlo lako kući mogao vratit s više od jedne medalje Paška Božića.

Hrvatska reprezentacija nastup na grand prixu u Parizu završila je s dvije medalje jer je drugog dana natjecanja medalju osvojio svjetski prvak Marko Golubić u olimpijskoj kategoriji do 68 kilograma. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)