Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:40 am

SKRIVENI GRAD Posljednje predavanje održat će Sandi Vidulić

Piše M.K.

Pozivaju se svi zainteresirani građani na četiri javna predavanja u sklopu interdisciplinarnog programa Skriveni Grad

Posljednje predavanje održat će Sandi Vidulić u dvorani Umjetničke akademije (Zagrebačka 3) u ponedjeljak (4.9.) s početkom u 16 sati. Predavanje je javno i nije potrebna prijava.

Sandi Vidulić upoznat će nas s lokalnim specifičnostima historicizma i secesije u kontekstu povijesti umjetnosti, ali i društveno-političkih zbivanja, nudeći i suvremenu perspektivu. Na pojedinim primjerima elaborirat će izgled zgrada u suodnosu s gradom, te što se s njima događalo u novije vrijeme. Građevine koje se pojavljuju u tom periodu, danas su nerijetko zanemarene i predstavljaju ‘skriveni grad’, a bile su mišljene da djeluju reprezentativno i zadivljujuće. Vedute s prikazima tih građevina bile su česti motivi na koloriranim razglednicama koje u tom periodu ulaze u primjenu.

Sandi Vidulić po struci je diplomirani povjesničar umjetnosti i profesor sociologije. Pohađao je postdiplomski studij iz povijesti umjetnosti. Bio je zaposlen kao profesor u Školi likovnih umjetnosti u Splitu gdje je predavao predmete Umjetnost XIX i XX stoljeća i Teorija oblikovanja. Kao vanjski suradnik izabran je u zvanje predavača na Umjetničkoj akademiji u Splitu, gdje je predavao nekoliko godina kolegije Umjetnost XIX i XX stoljeća, Mediji i društvo i Novi medji i društvo. Od 2001.  zaposlen je u Slobodnoj Dalmaciji. Od 1995. do 2007. napisao je nekoliko stotina likovnih kritika, razgovora i problematskih tekstova s područja vizualnih umjetnosti i kulture za dnevne novine, radio i stručne publikacije. Ujedno, zadnjih dvadeset godina konstantno piše, uglavnom za dnevni tisak (Slobodna Dalmacija, Jutarnji list) o temama s područja urbanizma, arhitekture i komunalne svakodnevice, kao i utjecajima politike u preobražaju grada. Vezano za ove teme sudjelovao je u organizacijama nekoliko izložbi i pisao predgovore. Također, pisao je predgovore za izložbe nekih splitskih umjetnika s područja suvremene umjetnosti. Sudjelovao je u brojnim nastupima na lokalnim, nacionalnim TV i radio emisijama, u kojima se problematizirao razvoj grada Splita.

Više informacija o predavanjima pročitajte na linku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)