Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:52 pm

NITKO KAO VERSTAPPEN: U Monzi pao rekord, 10 pobjeda u nizu!

Max Verstappen je pobjedom na Velikoj nagradi Italije u Monzi srušio rekord Nijemca Sebastiana Vettela iz 2013. godine i postao prvi vozač Formule 1 s deset pobjeda u nizu. 

Premda je startao s drugog mjesta iza Ferrarijevog Carlosa Sainza, nije bilo dvojbe da će izbiti u vodstvo, što se i dogodilo u 15. krugu. Nakon toga, bilo je samo pitanje kada će se i drugi vozač Red Bulla Sergio Perez probiti do drugog mjesta. Ove je sezone Red Bull toliko superioran da ostale momčadi mogu u načelu računati na treće mjesto. 

Sainz se na koncu domogao prvog postolja ove sezone. Treće mjesto izborio je u oštroj borbi s momčadskim kolegom Charlesom Leclercom. Mercedesi Georgea Russella i Lewisa Hamiltona stigli su do petog i šestog mjesta, dok je sedmi bio Alexander Albon. Williams dugo zaostaje za konkurencijom tako da je Albonov plasman u Monzi gotovo pa senzacionalan. 

Lando Norris uspio se svojim McLarenom dočepati osmog mjesta, Fernando Alonso danas nije mogao bolje od devetog mjesta, što je bacilo Aston Martin na četvrto mjesto u poretku konstruktora. Posljednji bod u Monzi osvojio je za Alfa Romeo Valtteri Bottas

Do kraja sezone ostalo je još osam trka, iduća se vozi za dva tjedna u Singapuru. Verstappen već može slaviti treći naslov svjetskog prvaka jer ga od drugoplasiranog Pereza dijeli čak 145 bodova. Treći je i dalje Alonso sa 170 bodova, četvrti Hamilton sa 164, peti je Sainz sa 117.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)