Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:38 pm

RECEPT Piletina u umaku od gljiva

Piše N.M.

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj jednostavni recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama voljet će cijela obitelj.U ovom receptu koriste se šampinjoni, ali s obzirom da se već bliži jesen, možete ih zamijeniti i vrganjem ili nekom drugom gljivom, piše Taste of Home, prenosi Večernji list.

Sastojci:

2 žličice kukuruznog škroba

1/2 šalice mlijeka bez masnoće

4 polovice pilećih prsa bez kostiju

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica maslaca

250 grama narezanih svježih gljiva

polovica crvenog luka srednje veličine, tanko narezan

1/4 šalice šerija ili pileće juhe

1/2 žličice soli

1/8 žličice papra

Priprema: 

Pomiješajte kukuruzni škrob i mlijeko dok ne postane glatko, a zatim istucite piletinu batom za meso. U velikoj neprianjajućoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pecite piletinu dok više ne bude ružičasta, 5-6 minuta po svakoj strani. Izvadite iz posude. U istoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri; pirjajte gljive i luk dok ne omekšaju. Umiješajte šeri ili pileću juhu, sol i papar i pustite da dođe do vrenja. Promiješajte smjesu kukuruznog škroba i dodajte u tavu. Vratite na kuhanje, a zatim kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, 1-2 minute. Vratite piletinu u tavu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak zgusne. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)