Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:55 am

RECEPT Makaroni na rimski način

Piše M.K.

Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, isprobajte ovaj Fini recept.

Sastojci:

tjestenina, 320 g (makaroni – bucatini)

maslac, 30 g

luk, 1 glavica

slanina, 100 g dimljene

jaja, 2

parmezan, 80 g

grašak, 200 g iz konzerve

sol i papar

Upute:

Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.

Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade.

U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)