Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:30 pm

OSVOJILI PRVENSTVO Splitski pikado klub Dioklecijan u oštroj konkurenciji na krovu Europe!

Piše M.K.

Na EDF – Europskom prvenstvu u pikadu koje se održavalo od 25. do 31.08.23 u Podčetrteku (Slovenija) splitska ekipa Dioklecijan osvojila je prvenstvo Europe u A kategoriji (501 D.O.) u konkurenciji od preko 50 europskih klubova.

Splitski Dioklecijan se nalazio u skupini sa P.K. Avengers iz Italije te P.K. Devils iz Slovenije.

Kroz skupinu su Splićani doslovno protutnjali te rezultatom 30-2 porazili Talijane i 28-4 Slovence.

Nakon što su kao prvi u skupini prošli u osminu finala, tamo ih je čekala ekipa Dart team Italia protiv koje je Dioklecijan pokazao sav raskoš svog talenta te rezultatom 17-3 plasirao se u četvrtfinale.

U četvrtfinalu je čekao domaćin, tj. ekipa Cobra Pišece iz Slovenije.

Nevjerojatan meč koji je bio izjednačen do samog kraja.

‘Dva naša igrača koja nam osiguravaju svijetlu budućnost su odlučila ovaj triler. Domagoj Bratinčević nam donosi parove izlazom sa 105, a u parovima Romeo Grbavac kao pravi rutinirani PDC igrač donosi pobjedu te polufinale’, kažu iz kluba.

Polufinalni ogled protiv Dart point teama iz Poljske je bio neizvjestan u prvom dijelu. Nakon rezultata 8-8, Dioklecijan je stisnuo te velikom pobjedom 17-8 plasirao se u finale Europskog prvenstva.

‘Finale protiv još jedne splitske ekipe je doslovno bila infarktna utakmica koja je do zadnjeg trenutka bila u egalu i doslovno strelica je odlučivala o prvaku.

A baš tu najvažniju strelicu za 16-16 pogodio je naš Niko Tuta i odveo nas u razigravanje u parovima gdje su Romeo Grbavac & Vedran Dukić rutinirano i dominantno sa 2:0 odveli nas na Europski tron’, dodaju.

Za Dioklecijan su nastupali : Vedran Dukić, Romeo Grbavac, Niko Tuta, Domagoj Bratinčević, Ivan Plazibat, Stipe Pelivan, Mladen Josić i Slavko Brzić.

EUROCUP – LEVEL PRO 

Prvaci Europe su ekipa Gladiator Split: Vladimir Godinović (kap.), Dean Pokos, Benjamin Pratnemer, Mario Čegir, Alan Ljubić i Mišo Stanković.

U skupini pobjeda protiv njemačke ekipe FF 26:6 te protiv branitelja titule, austrijske ekipe La Palme 20:12-

– 1/16 finala protiv njemačke ekipe DSAB 17:0

– 1/8 finala protiv FIDE1 (Italija) 17:2

– 1/4 finale protiv jakog Tirola ( Austria )17:10

– 1/2 finale protiv Fun Fighters (Njemačka) 17:14

Finale ih je ponovo spojilo s braniteljima La Palma (Austrija) te u trileru, pobjeda 17:15.

EURO CUP – LEVEL A

1. Dioklecijan: Slavko Brzić, Vedran Dukić, Romeo Grbavac, Mladen Josić, Stipe Pelivan, Domagoj Bratinčević, Niko Tuta, Ivan Plazibat.

2. Gladiator Spalato: Dubravko Sever, Igor Perak, Tin Šestak, Tihomir Bešenić, Luka Novak, Vedran Dužević, Elvir Hajdaraj, Dino Šehić, Mario Gobo, Damir Zrinšak.

5. Solin: Neno Petrović, Dino Marušić, Vlade Milanović, Zvonko Čerina, Ivan Močić, Slaven Kovačević, Domagoj Talan i Toni Cvitanović.

EUROCUP-ŽENE

2. Gladijatorice: Vlatka Lešić, Mojca Mužić, Vanja Barjaktarović, Mirela Vorhalik, Irena Tretjak i Mojca Škafar koje su izgubile finale tijesno od njemačke ekipe Styria 7:9

Reprezentacija je osvojila EDF Nations Cup u sastavu: Ivica Cavrić, Dean Bikupić, Dragutin Pečnjak, Luka Kontak, Pero Ljubić i Željko Grubišić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)