Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:55 am

MARATON DOBROTE 2023. Sportska štafeta za ‘Perle’ ujedinila Hvarane

Piše M.K.

Počelo je ovogodišnje izdanje Maratona dobrote! U subotu, 2. 9. sportsko srce otoka Hvara pokrenulo je lavinu dobrote, a maraton će postati štafetna utrka humanosti u kojoj svi pobjeđuju! 

‘Cilj je poznat, pomoći našoj djeci osigurati dostatna sredstva za godišnje terapije na otoku. Naša, otočka djeca s poteškoćama u razvoju i mladi s invaliditetom trebalu logopedske, defektološke, psihološke, fizikalne, radne, NFB terapije. Trebaju im i sportske i radno okupacijske aktivnosti. Sve te terapije i aktivnosti koje im želimo i dalje omogućiti na otoku, njima i njihovim obiteljima znače bolji, lakši i ispunjeniji život, donosi im radost.

Cilj koji dostižemo, odnosno iznos koji je potreban za financiranje svih terapija za 2024. godinu je 40.000,00 EUR. Vaše donacije primamo već sada, a svaki, i najmanji doprinos, korak je bliže cilju koji ćemo, sigurno smo, zajedno doseći.

Hvala vam što ćete i ove godine biti s nama i uz nas. Samo zajedno možemo do cilja!

U Maratonu dobrote ove godine prenosimo štafetu humanosti. Na taj način želimo sportski ujediniti naš otok i otočane, prenoseći dobru energiju, timski duh i poruku zajedništva. Startom iz Bola, povezat ćemo se sa susjednim otokom i pokazati da su naši problemi isti, ali i naša otočka snaga kojom pomičemo granice. U svemu tome pomoći će naši sportaši bez kojih naša akcija ne bi bila moguća i kojima smo beskrajno zahvalni’, poručili su organizatori.

Počela plivačka štafetna dionica 

Proslavljeni plivački maratonac Toni Pavičić Donkić s prijateljima plivačkom dionicom iz Bola na Braču do Jelse na Hvaru povezat će dva susjedna škoja, koja su svojim humanitarnim akcijama primjer kako male stvari i dobri ljudi pokreću velike promjene. 

Start (Bol) – 10 sati

Cilj (Jelsa) – 13 sati

Biciklistička štafetna dionica

U 13 sati u Jelsi štafetu dobrote preuzimaju biciklisti koji će na kotačima proći dionicu Pitve-Vrisnik-Svirče-Vrboska-Vrbanj-Dol-Selca-Brusije-Hvar

Cilj (Hvar) – 16.30 sti

Trkačka štafetna dionica

Oko 16.30 sti štafetu na rivi u Hvaru preuzimaju Aleksandar Balažinec i prijatelji koji kreću u trkačku dionicu starom cestom preko Brusja. Napoleonskom cestom dolaze do uvale Maslinica i ulaze na cilj u Starom Gradu, na trgu Tvrdalj. 

Cilj: Stari Grad – oko 19.30 sati 

‘Bit će suvenira, druženja, zabave i svega što krasi ovu našu lijepu sportsko-humanitarnu priču. Pratite našu stranicu za sve informacije i pridružite nam se i u sportskom dijelu akcije. Činite dobro i sebi i drugima!’, poručuju organizatori.

Donacije se mogu uplatiti skeniranjem barkoda ili na namjenski račun otvoren za ovu humanitarnu akciju.

Primatelj: GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR

IBAN: HR 3224070001500020184

BIC: OTPVHR2X

Opis plaćanja: DONACIJA ZA PERLE

Model: HR 00 – Poziv na broj :12082023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)