Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:31 pm

Koncertom Kalamos kvinteta završeno ovogodišnje Omiško kulturno ljeto

Piše P. I.

Odličnim koncertom Kalamos kvinteta u srijedu je u Ilirskom sjemeništu u Omišu je završeno 34. Omiško kulturno ljeto. Kroz skoro dva mjeseca, publika je imala priliku uživati u najboljim produkcijama uz simbolične cijene ulaznica. 

Festival u festivalu – Međunarodni festival komorne glazbe Ostinato (koje je ove godine održan po 6 put) imao je čak 5 vrhunskih večeri na kojima su gostovali neki od najboljih mladih svjetskih glazbenika na čelu s našim pijanistom Lovrom Marušićem.

Publika je mogla uživati u najboljim kazališnim predstavama Exit teatra, Scene Gorica, Rugantina, Kazališta Moruzgve… kao i u briljantnoj izvedbi zahtjevnog Sofoklovog remek djela ‘Kralj Edip’ koju su domaćini pripremili – profesionalno Kazalište Mali Princ.

Glazbom su nas , između ostalih, očarali Petar Čulić i Božo Vrećo, grupa Meritas, Filip Pavić quartet, Kalamos kvintet, kao i Neno Munitić sa svojom autorskom večeri. 

Posebno se vodilo računa da i najmlađa publika dobije svojih pet minuta – a dobili su čak 5 odličnih, zabavnih i edukativnih predstava – od ‘Balogovog veselog cirkusa’ (MAX Teatar), ‘Pale sam na svijetu’ (Scena Gorica), ‘Želim biti, hoću biti’ (Teatar CirkusPunkt), ‘Pingvin u Hrvatskoj’ (Studio Suncokret) i ‘Drvo koje je pjevalo’ (Radio Teatar) –  gdje su nakon predstave besplatno mogli prisustvovati na radionici s izvođačima. 

Bilo je ovo izazovno i uzbudljivo Omiško kulturno ljeto, koje je vješto odradila tročlana ekipa Centra za kulturu Omiš na čelu s ravnateljem Petrom Buljevićem

‘Želimo se zahvaliti našoj dragoj publici, brojnim umjetnicima i svima koji su nam  nam pomogli u ostvarenju 34. Omiškog kulturnog ljeta. Hvala volonterima, a posebno diki Lelasu, dugogodišnjem volonteru i dobrom duhu festivala bez kojega bi sve bilo puno siromašnije! Veliko hvala svima koji su na bilo koji način bili tu uz nas! Vaša podrška i prisustvo su nas inspirirali i omogućili da stvorimo nezaboravne trenutke. Hvala vam na podršci i ljubavi prema kulturi. Vidimo se opet idućeg ljeta!’, poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)