Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:14 pm

FOTO/VIDEO Bajaga i Instruktori više od dva sata redali hitove pred krcatim Sustipanom

Festival S okusom soli večeras kulminira na Sustipanu jer se zatvara ovogodišnje izdanje nastupom jednog od najpoznatijih pop-rock sastava s ovih prostora – Bajage i Instruktora. 

Bajaga i Instruktori su splitskoj publici obećali već od prvog takta da će ih odvesti na glazbeno putovanje kroz nezaboravne hitove. Koncert su otvorili pjesmom ‘Sa druge strane jastuka’ i odmah zaradili veliki pljesak publike u kojoj su sve generacije. Pogledajte dio atmosfere u lajvu.

Frontmen legendarnog pop-rock sastava, uz čije pjesme su se zaljubljivale generacije, pozdravio je publiku.

– Dobra večer, Split. Dobra večer, dragi prijatelji. Veliko je zadovoljstvo svirati na ovom predivnom mjestu. Ovo je jedno od najljepših mjesta na kojima smo svirali, hvala što ste večeras tu sa nama – rekao je među ostalim Bajaga, a na istom mjestu nastupali su i prije šest godina.

Potom je nastavio redati hitove poput ‘Tekila gerila’, ‘Kad hodaš’, ‘Godine prolaze’. Čini se kako su pripremili odgovarajući repertoar s nešto više balada s obzirom na to da nastupaju na jednoj od najljepših otvorenih pozornica pod vedrim nebom na ovim prostorima.

– Kad se ovako skupimo, publika je naša najveća ljubav – poručio je s bine gitarist Žika Milenković.

‘Verujem, ne verujem’, ‘Plavi safir’, ‘Ti se ljubiš’, atmosfera je na vrhuncu nakon ovih hitova. Rasplesali su se i raspjevali svi okupljeni, evo video.

Pjesmom ‘Tišina’ završili su splitski koncert nakon sat i pol, publika krenula sa zvižducima i uzvicima ‘oćemo još’, ‘vrati se’, a onda su se vratili na pozornicu i izveli baladu ‘Od kada tebe volim’ i još svirali više od pola sata.

Fotogalerija: Bajaga i Instrukotri se rastaju od Splićana

Podsjetimo, unatoč izazovima koje je organizatoru festivala, tvrtki Music time, donijelo nestabilno vrijeme, te su prve dvije večeri morali događaj premjestiti u zatvorene prostore, festival je se ipak održao. Koncert Vlatka Stefanovskog i njegovog tria u dvorani Lora te fenomenalna izvedba Gipsy Kingsa na Gripama pokazali su izvanrednu glazbenu snagu i izazvali oduševljenje publike.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)