Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:36 am

Ženska i mješovita klapa Filip Dević nastupaju u srcu Šolte

U Srednjem Selu u staroj obiteljskoj kući smjestila se vinarija Balić koja će ove subote ugostiti žensku i mješovitu klapu Filip Dević. U ovo malo i mirno selo u srcu Šolte u konobi vinara, ove subote imate priliku kušati izvrsna vina i ulje, a imat ćete osjećaj kao da vam je cijela Dalmacija na dlanu. 

Naime, za pravu atmosferu pobrinut će se tradicionalna dalmatinska klapa iz Splita, koja djeluje pri istoimenom KUD-u. Muška klapa osnovana je 1962., a ženska 1972. godine. Ženska klapa Filip Dević prva je osnovana ženska klapa uopće i od tada neprekidno djeluju sve do danas, što je svrstava među najstarije aktivne klape. Kroz čitavo vrijeme svog djelovanja klapa ostaje vjerna tradicionalnoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi. Repertoar klape sačinjavaju uglavnom izvorni napjevi i klapske skladbe vezane uz stari Split i Dalmaciju.

Ovim koncertom završava se bogato kulturno ljeto koje je pripremila TZ Šolta. Koncert je predviđen 2. rujna od 20 sati, a za vaučer za vina izdvojit ćete 10 eura.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)