Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:33 am

KINOTEKA ZLATNA VRATA Otvoreni 7. Dani izraelskog filma u Splitu

Piše P. I.

U kinoteci Zlatna vrata jučer su otvoreni Dani izraelskog filma u Splitu. Župan Blaženko Boban podsjetio je kako se ovaj događaj organizira već sedmu godinu zaredom. 

– Od prvoga dana smo prihvatili suradnju s veleposlanstvom Države Izrael i niz aktivnosti smo zajednički provodili kroz ove godine. Iz kulturne suradnje proizišle su brojne akcije i aktivnosti, a razmjena kulturnih aktivnosti ima veliku korist za građane Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je župan Boban.

Otvaranju je nazočila zamjenica veleposlanika Države Izrael u Hrvatskoj i konzulica Hadas Dolev. 

– Iznimno sam sretna što sam sudjelovala na otvorenju sedmih Dana izraelskog filma u Splitu zahvaljujući našoj odličnoj suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Zlatnim vratima i kinom Mediteran – rekla je Dolev.

Ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata Danijela Ćukušić izrazila je zadovoljstvo što se ovogodišnje otvaranje Dana izraelskog filma održalo upravo u njihovoj kinoteci. 

– Ukupno pet filmova ćemo imati priliku pogledati u ovim danima. Naglašavam kako je ulaz slobodan za sve građane koje pozivam da dođu i upoznaju se s izraelskom kinematografijom – rekla je Ćukušić i dodala kako je odabir filmova napravilo Veleposlanstvo te se vodilo računa o različitosti tema kojima se filmovi bave.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)