Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:34 pm

FILIP UREMOVIĆ: Hajduk je imao veliku želju da me dovede!

Piše H. S.

HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom može potvrditi dolazak novog stoperskog pojačanja, 26-godišnjeg Filipa Uremovića, koji na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s njemačkom Herthom. Uremović je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a u Hajduku će nositi dres s brojem 25. 

Filip je rođen 11. veljače 1997. godine u Požegi, nogomet je započeo igrati u Papuku iz Velike, ali veći dio karijere u mlađim kategorijama proveo je u redovima Cibalije. U 2016. godini prešao je u redove zagrebačkog Dinama gdje je nastupao za drugu momčad sve do prelaska u ljubljansku Olimpiju s kojom je odmah u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka. 

Nakon Olimpije seli u rusku prvu ligu, odnosno u redove Rubina iz Kazana za koji je upisao preko službenih 90 nastupa, a ubrzo nakon dolaska postao je i kapetan momčadi. 

U ožujku 2022.  godine odlazi iz Rusije i prelazi u redove engleskog Sheffield Uniteda, a nakon toga ide u Herthu BSC koja se tada natjecala u njemačkoj Bundesligi. Na kraju prošle sezone Hertha je ispala iz Bundeslige, a Filip je raskinuo ugovor te se odlučio za dolazak u Hajduk. 

Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je 6 nastupa, a prethodno je nastupao za U-21 i U-19 reprezentaciju. 

– Hvala svima na lijepoj dobrodošlici. Već je duže vrijeme postojao moj kontakt s Hajdukom, ali zbog različitih okolnosti to se do sada nije uspjelo realizirati. Sada sam napokon tu zbog situacije s mojim bivšim klubom i Hajdukove velike želje da me dovede. Jedva čekam upoznati suigrač, klub, grad i navijače. Nadam se što pozitivnijem i što ljepšem iskustvu ovdje na Poljudu. Pogledao sam skoro sve Hajdukove utakmice ove sezone i mogu reći da je učinak u prvenstvu za sada fantastičan. Ne sjećam se kad je Hajduk ovako dobro ušao u sezonu i sve pohvale ekipi, treneru i stručnog stožeru. Znam koji su ciljevi kluba i na to ćemo se svi fokusirati. Vidim da je obrana već sada dosta uigrana, nadam se da ću svojim iskustvom igranja još više pomoći i što prije se adaptirati – kazao je Uremović nakon potpisa ugovora. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)