Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
7:45 pm

TEATAR UZ MORE Kraj ljeta uz tri kazališne poslastice

Piše A. A.

Dolaskom rujna stiže i kraj kazališnog druženja na najljepšoj ljetnoj kazališnoj sceni Splita, onoj Teatra uz more u Lori.

‘Iako se bliži kraj naših ljetnih druženja na ljetnoj sceni pod zvijezdama pobrinuli smo se da ovogodišnju ljetnu sezonu Teatra uz more ispratimo uz ponajbolje kazališne komedije i zasladimo rujan s pozamašnom količinom smijeha za naše posjetitelje. 7. rujna premijerno u Split stiže komedija svjetskog glasa Pračovjek za koju znamo da će publiku oduševiti. 

Nenadmašnom paru koji čine Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca alias Đurđa i Franko nikakva najava nije ni potrebna jer nakon 6 rasprodanih dvorana samo u Splitu svi ljubitelji smijeha znaju da je Casabianca komedija koja se mora pogledati. Ovogodišnje zatvaranje festivala 24. rujna obilježit će komedija kazališta Moruzgva Ništa im neće bit’ u izvedbi Frana Maškovića i ljubimice splitske publike Ecije Ojdanić. Iako se bližimo kraju ljeta to nikako nije i kraj smijeha na Teatru uz more već se veselimo druženju s našom dragom publikom koja nas je i ove godine oduševila svojom podrškom i hvala vam na tome! 

Ukoliko nas hirovito vrijeme ne posluži do kraja ljetne sezone ostajemo pri planu te će se u slučaju kiše predstave održati u dvorani Lora’, kaže Tadija Kolovrat, glavni producent.

Rujan na Teatru uz more:

7. rujna u 20 sati

 Pračovjek – Peđa Gvozdić

Po prvi put u Split stiže ‘Pračovjek’, spektakularna komedija svjetskog glasa o žensko-muškim i muško-ženskim razlikama koja je oduševila milijune gledatelja diljem svijeta. Riječ je o najdugovječnijem one man show-u u povijesti Broadwaya i Las Vegasa. Urnebesna komedija autora Roba Beckera prevedena je na 27 jezika te se izvodi u 52 zemlje a čast da bude ‘hrvatski pračovjek’ pripala je talentiranom glumcu i redatelju Peđi Gvozdiću. ‘Pračovjek’ je komedija koja se bavi vječnom temom – ratom spolova! Dinamična predstava, bezbroj duhovitih situacija i mnoštvo glumačkih transformacija potvrdile su Peđu Gvozdića kao izvrsnog glumca. Svojom furioznom izvedbom prolazi kroz stereotipne, ali opet istinske i stvarne razlike između spolova od prapovijesti do danas u komediji koja će vas prvenstveno nasmijati do suza, ali i  podučiti i pomiriti nepomirljivo.

17. rujna u 20 sati

Casabianca – Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca

Najpopularnija komedija koju hrvatska publika obožava stiže sedmi put u Splitu! Nakon 6 u rekordnom roku rasprodanih dvorana dovoljno je reći kako Đurđa i Franko još jednom stižu do suza nasmijati splitsku publiku! Oni su Đurđa i Franko. Upoznali su se 60-ih. Ona je bila poduzetna, a on nagovorljiv. On kaže da je ona bila nasrtljiva, a ona da je on bio mlakonja. Gledali su Casablancu i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo. A onda je došao brak. Pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali. Ne bez problema.

Jer kao što bi rekao Franko: Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k…

24. rujna u 20 sati

Ništa im neće bit’ – Kazalište Moruzgva

Nakon prepune premijerne izvedbe na samom početku ovogodišnje ljetne sezone Teatra uz more na traženje publike komedija ‘Ništa im neće bit’ festival će i zatvoriti!

Miljenica publike Ecija Ojdanić kojoj je Split po broju gostovanja postao drugi dom i njezin izvrsni glumački partner Frano Mašković pred publikom će još jednom zaigrati najnoviju komediju iz majstorskog  pera Tanje Mravak. Kao i u svim pričama Tanje Mravak i u ovoj publika će se lako pronaći ali i dobro nasmijati.

Ulaznice: online na www.teataruzmore.com

Split:  blagajna u Lori (pon – pet 17 – 20h) i knjižara-papirnica Papirko (Put Brodarice 4, pon-pet 7.30-20h i sub 8-19h)

Studenti i umirovljenici popust ostvaruju na blagajni dvorane Lora

Info i rezervacije 091 795 7260

Napomena: U slučaju loših vremenskih uvjeta, predstave će se održati u Dvorani Lora. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)