Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:50 pm

RECEPT Kremasta juha od bundeve

Piše N.M.

Kremaste juhe su vrlo prilagodljive i mogu se spraviti od različitog povrća, a zdrav su izbor za cijelu obitelj.

Ako još niste probali recepte od bundeve, kremasta juha je dobar izbor za početak, piše Index.

Sastojci za 4 osobe:

1,5kg bundeve (po želji) očišćena i razrezana na četvrtine

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice maslaca

1 crveni luk

1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više ako je potrebno)

50g grčkog jogurta

sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje lagano namastite običnim ili uljem u spreju. Bundevu ogulite, narežite na manje komade, stavite na pripremljeni lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i posolite.

U jednom sloju rasporedite po limu. Pecite bundevu oko sat vremena te na pola vremena promiješajte. Pecite dok ne omekša. U međuvremenu na srednje jakoj vatri u velikom loncu zagrijte maslac. Ubacite sitno sjeckani luk i pržite 4 do 5 minuta miješajući. Umiješajte bundevu i temeljac.

Posolite, popaprite po ukusu. Ostavite da juha zakuha, zatim ju sklonite sa štednjaka. Štapnim mikserom prođite kroz juhu da ju ispasirate, dodajte grčki jogurt i izmiješajte. Poslužite vruće.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)