Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
6:38 pm

HRVATSKI DOM Večeras se zatvara 14. MAG festival

Piše N.M.

Večeras, 30.8. U 20 sati, u dvorani Hrvatski Dom Split zatvara se 14. po redu MAG festival. 

Ovaj trodnevni internacionalni festival komorne glazbe zaključuje ovogodišnje izdanje koncertom kvarteta saksofona ENDeM. 

ENDeM kvartet čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor  saksofon) i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), diplomanti Umjetničke akademije u Splitu u klasi  prof. Gordana Tudora. Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije  u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine. Nakon godinu dana djelovanja mijenjaju ime u  ENDeM kvartet. 

Svoj prvi nastup kvartet je obilježio u srpnju 2015. godine kao dio ciklusa Čari klasične glazbe u  Dioklecijanovim Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali su na raznim  manifestacijama, od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista, Izlog suvremenog zvuka u  Zagrebu, Dani nove glazbe te Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu. Dobitnici su prve  nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine, prve nagrade i titule  laureata na istom natjecanju 2018. godine, te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na  državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, održanom u Zagrebu 2019. godine, osvojili su treću nagradu.  Kvartet je surađivao s priznatim glazbenicima kao što su Dubravko Detoni, Dragan Sremec, Tomislav  Žužak, Valter Lovričević, Papandopulo kvartet i drugi. Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih  stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih  skladatelja. 

Ulaznice su dostupne preko sustava adriaticket, i sat vremena prije početka koncerta na ulazu u  dvoranu. 

https://shop.adriaticket.com/event-details/2352/endem-kvartet 

Umirovljenici, studenti i nezaposleni ostvaruju pravo na 50% popusta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)