Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
3:16 pm

FOTO/VIDEO Egzotični ljubimac ‘zvijezda’ na hvarskoj plaži

Neuobičajen gost prije koji dan plijenio je pažnju znatiželjnika u uvali Vela Stiniva na Hvaru. Riječ je o agami, vrsti guštera poznatoj i pod nazivom bradati zmaj. 

Egzotični kućni ljubimac ‘brčkao’ se u plićaku. Pojedini kupači nisu mu mogli odoljeti pa su ga i pomazili. 

Hvarsku ‘zvijezdu’ objektivom je ‘uhvatio’ Aljaž DomjanPogledajte fotogaleriju i video koje je priredio!

Oni koji posjeduju bradate agame uvjeravaju kako su, inače, blage naravi, odnosno prijateljski nastrojene prema ljudima. Agresivne su isključivo ako su prestrašene. Karakterizira ih jedinstvena osobnost baš kao i inteligencija – tvrde, naime, kako prepoznaju vlasnike te reagiraju na svoje ime.

Valja istaknuti kako potječu iz kontinentalnog južnog dijela Australije, gdje su strogo zaštićene, zbog čega je izvoz zabranjen. Primjerici koji se prodaju u Europi u pravilu dolaze iz uzgoja. 

Uzgojene agame mogu živjeti i do 10 godina. Dostižu maksimalno 50 cm, od kojih polovina otpada na rep. Aktivne su danju. Svejedi su, ali prehrana im se bazira na povrću i kukcima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)