Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:45 pm

STRAVA U NJEMAČKOJ: U Dunavu pronašli tijelo dječaka zamotano u foliju

Piše M.K.

Njemačka policija i Interpol traže pomoć javnosti u identificiranju preminulog dječaka i utvrđivanju sumnjivih okolnosti njegove smrti. Djetetovi ostaci otkriveni su 19. svibnja 2022. u rijeci Dunav blizu Grossmehringa u Njemačkoj. Tijelo je bilo otežano kamenom pločom i zamotano u foliju. Nije poznato koliko je dugo tijelo bilo u vodi.

Pretpostavlja se da je dječak star između pet i šest godina. Bio je visok oko 110 cm i težak 15 kg, smeđe kose i krvne grupe 0. Rezultati istrage pokazuju da je vjerojatno živio izvan Njemačke, prenosi Index.

Kako bi proširio doseg istrage, a na zahtjev njemačkih vlasti, Interpol je u 195 zemalja poslao ‘black notice’, međunarodno upozorenje koje se koristi za prikupljanje podataka o neidentificiranim tijelima.

‘Netko negdje zna nešto o ovom dječaku, pa je jednako važno javno objaviti određene detalje. Bio on žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, predani smo mobilizaciji svih policijskih kapaciteta Interpola kako bismo ga identificirali i pomogli istražiteljima da rasvijetle njegovu smrt’, rekao je Jürgen Stock, glavni tajnik Interpola.

Pozivaju se građani, posebice oni koji se sjećaju nestalog djeteta čije karakteristike i nestanak upućuju na potencijalnu povezanost s ovim slučajem, da se obrate policiji ako budu imali bilo kakvu informaciju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)