Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:34 pm

Zatvara se 34. Omiško kulturno ljeto

Piše P. I.

U Franjevačkom samostanu u Omišu će se u srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 21 sat, koncertom Kalamos kvinteta zatvoriti 34. Omiško kulturno ljeto. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Ilirskom sjemeništu. 

Kalamos kvintet prvi je i jedinstveni reed kvintet u široj regiji. Osnovan je 2013. godine u Zagrebu, a premijerne je nastupe održao u Maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu uz odlične reakcije publike. Slijede nastupi u sklopu ljetnih manifestacija u Omišu, Solinu, Rovinju te recital u programu međunarodnog festivala komorne glazbe MAGfestivalu u Splitu. Svakako se ističe recital u sklopu 35. Večeri na Griču, održan u organizaciji Koncertne Direkcije Zagreb. Nastupi su polučili odličnu reakciju domaće i strane publike, ali dobili i visoke ocjene kritike.

Radi se o ansamblu sastavljenom od puhačkih instrumenata koji koriste jezičak (pisak), a to su: oboa, klarinet, saksofon, bas klarinet i fagot.

Članovi su: Katarina Grubić (oboa, engleski rog), Yaroslav Sadovyy (klarinet), Bernard Homan (saksofon), Rude Mimica (bas-klarinet) i Matko Smolčić (fagot).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)