Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:01 am

NOVI PROJEKT SPLITSKOG UGOSTITELJA ‘Ovo je najbrži put do vlastitog uspješnog restorana’

Piše M.P.

JelenaDanijell Nikolla, nagrađivani splitski ugostiteljski par, pokrenuli su novi projekt: nude franšizu restorana Pandora Greenbox. Budući da se radi o brzorastućoj plant based industriji, smatraju da je poduzetnicima najbrži put do uspjeha upravo preuzimanje uspješnog koncepta osmišljenog u Splitu.

– Naš koncept pomno je kreiran kako bi se istaknuo u odnosu na tradicionalne franšize hrane i pića. Autentičan brending, jedinstveni storytelling i originalan dizajn u kombinaciji s raznolikom ponudom zdravih i ukusnih plant based proizvoda, prepoznali su i nagradili brojni i vjerni posjetitelji. Već godinama Pandora Greenbox Split nezaobilazno je mjesto za sve ljubitelje veganske prehrane, a ujedno i jedini veganski restoran u kojem možete imati romantičnu večeru – poručili su. 

Dokaz kvalitete njihovog koncepta su i osvojene nagrade, Gault&Millau za najbolji lokal u Hrvatskoj 2022. godine te BIG SEE Interior Design Award 2021. godine za najbolji interijer.

Za one koji ne znaju, franšiza je vlastiti biznis koji radi pod okriljem tuđeg brenda. Rizik od poslovnog neuspjeha u sklopu franšizne mreže značajno je niži jer se primjenjuje dokazano uspješni poslovni model.

– Obveze primatelja franšize su pronalazak adekvatnog prostora, uređenje po našim uputama (postoji mogućnost da im mi kao pružatelji franšize kompletno sredimo prostor), zapošljavanje adekvatnog broja radnika za servis i kuhinju koji moraju pristupiti dvotjednom treningu u restoranu. Dio treninga je u Splitu, a većinski u gradu u kojem se otvara ugostiteljski objekt. Primatelj franšize, naravno, treba osigurati novčana sredstva za sve to i platiti ‘entry fee’ od 20 tisuća eura koji uključuje sve troškove treninga na samoj lokaciji. Kompletan proces se prolazi uz naše konzultacije – objasnili su.

Osim ulazne cijene, primatelj franšize dužan je plaćati i sedam posto dobiti kao ‘royalty fee’ kojim se pokrivaju ostali troškovi kao i marketing samog brenda. Ugovor se sklapa na 10 godina uz mogućnost produljenja na još toliko. 

Pitali smo ih ima li ograničenja što se tiče lokacije…

– Voljeli bismo da prva franšiza bude u Hrvatskoj, ali prihvatljivo je u gotovo svim europskim gradovima pa i dalje – odgovorili su vlasnici restorana Corto Maltese, Pandora Greenbox i Professor Thrill, a zainteresirani se mogu javiti na mail franchise@pandoragreenbox.com.

Fotogalerija: Pandora Greenbox

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)