Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:50 am

FEŠTA SPLITSKE FIRME Deset godina omiljene platforme za naručivanje hrane – dobartek.hr

Piše P. R.

Hrvatska online platforma za naručivanje hrane dobartek.hr 22. kolovoza proslavila je 10. rođendan u krugu bivših i sadašnjih suradnika.

Sve je počelo davne 2013. godine kada je student FESB-a Nebojša Veron s kolegom Mislavom Tomićem došao na ideju pokretanja servisa za naručivanje hrane preko interneta. Ideja je ubrzo prerasla u studentski startup, a projekt se dodatno razvijao u narednim godinama da bi danas proširili svoju uslugu na najveće hrvatske gradove s preko 100.000 korisnika. 

Prva verzija platforme puštena je 22. kolovoza 2013. godine, a do prve narudžbe čekali su skoro mjesec dana. Zanimljivo je da ju je napravio prijatelj osnivača platforme tek 16. rujna 2013. godine, a bilo je riječ o dva rolana sendviča s piletinom. Do kraja godine susreli su se s brojnim izazovima, a najveći među njima je bilo posredovanje između naručitelja i restorana koji do tada nisu navikli na internetsko naručivanje hrane. U projektu su im se kasnije priružili Marko Marinović, Ivan Jukić i Ivan Aras, a budući da su se svi bavili programiranjem i dizajniranjem softverskih rješenja, trebali su uložiti dodatan trud u edukaciju iz područja prodaje, marketinga, vođenja tvrtke te organizacije i razvoja poslovanja. 

U samim početcima ciljana skupina su im bili studenti pa su prvi oglasi za dobartek.hr postavljeni u studentskoj menzi. Ubrzo su počeli s dodatnim marketinškim aktivnostima, tiskali su letke s uputama za korištenje platforme, a otvorili su i profile na društvenim mrežama. Bili su odlučni da promijene tržište za naručivanje hrane i u svoje slobodno vrijeme radili su na razvoju platforme. Naime, od samog osnutka do danas dobartek.hr je financiran isključivo internim investicijama suvlasnika. 

Danas, deset godina kasnije, puno je ostvarenih poslovnih ciljeva iza njih, ali i zanimljivih planova za budućnost. Platforma je u međuvremenu proširila svoje poslovanje na Split, Zagreb, Rijeku, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Osijek, Trogir, Kaštela, Solin i Imotski, pokrenuta je aplikacija za naručivanje hrane, ali i nova usluga za poslovne korisnike – dobartek.hr na poslu. Riječ je o dostavi ručka za poslovne korisnike koja udovoljava svim potrebama modernih zaposlenika, bilo da ručak plaćaju sami ili im ga osigurava poslodavac. Grupno naručivanje, raznolik izbor restorana i jela, mjesečno plaćanje i evidencija troškova samo su neke od prednosti usluge. 

– Od ove godine usmjerili smo se na dobartek.hr na poslu jer vidimo veliki potencijal u poslovnim korisnicima, a intenzivno radimo i na unaprjeđenju usluge. Suradnja s velikim IT tvrtkama poput Infobipa i Rimac Technology nam potvrđuje da proizvod ima vrijednost pa je većina planova za budućnost vezana za njega – istaknuo je suosnivač i CEO dobartek.hr Nebojša Veron.

Ovaj vrijedni tim nije samo radio na poboljšanju platforme, već je sve ove godine aktivan i u lokalnoj zajednici. Za svoj sedmi rođendan pokrenuli su akciju #UživajOffline za #PlasticFree Jadran u kojoj se od svake narudžbe odvajao određeni iznos za uklanjanje plastičnog otpada s obale Jadrana. Odradili su nekoliko ekoloških akcija s udrugom Maritimo Recycling na otoku Kalamoti u dubrovačkom arhipelagu te ronilačkom udrugom UPA Rostrum na splitskoj plaži Žnjan i Drveniku Velikom. Osim svog obola očuvanju prirode, pokrenuli su i prvu akciju online doniranja hrane za splitske beskućnike u suradnji s udrugom MoST, a već godinama su dio najvećeg humanitarnog buvljaka ‘A di si ti?’. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)