Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:55 pm

VELIKA NAGRADA NIZOZEMSKE Verstappen najbolji na domaćem terenu, s 9 pobjeda u nizu izjednačio rekord Sebastiana Vettela

Max Verstappen ove sezone piše povijest. Ništa se nije promijenilo ni nakon ljetne stanke. Red Bull i dalje je dominantan, a Verstappen je bio najbolji i na domaćem terenu u Zandvoortu. To mu je deveta pobjeda u nizu i time je izjednačio rekord Nijemca Sebastiana Vettela iz 2013. godine. Vettel je to postignuće ostvario u drugoj polovici sezone na posljednjih devet trka. A Verstappenu je preostalo još devet trka do kraja i, kako stoje stvari, postavit će rekord koji će teško itko nadmašiti. 

Velika nagrada Nizozemske ponudila je prilično uzbuđenja s obzirom da je na samom početku stazu zalio pljusak. Asfalt se brzo sušio, no pred kraj trke Zandvoort je pogodio prolom oblaka. Sedam krugova prije kraja podignuta je crvena zastava i u zadnjih pet krugova bolidi su krenuli iz letećeg starta nakon što se sa staze uklonio sigurnosni automobil.

Nakon dva mjeseca pauze na postolje se drugim mjestom vratio Fernando Alonso koji se jako dobro snašao u promjenjivim uvjetima u Zandvoortu. Alonsov Aston Martin djelovao je vrlo solidno, momčadski kolega Lance Stroll imao je još jednu trku za zaborav i nije se dočepao bodova.

S kaznom od pet sekundi za prebrzu vožnju u boksu drugi vozač Red Bulla Sergio Perez završio je četvrti, trećim mjestom bio je oduševljen vozač Alpine Pierre Gasly.   

S pobjedom na Velikoj nagradi Nizozemske Verstappen je napravio još veći odmak od pratitelja. S 339 bodova ima 138 bodova prednosti pred drugoplasiranim Sergiom Perezom. Alonso i Lewis Hamilton su treći i četvrti sa 168 i 156 bodova. Ove godine još nitko nije pobijedio Red Bull, Perez je uspio biti bolji od Verstappena u samo dvije trke, i to na samom početku sezone u Saudijskoj Arabiji i Azerbejdžanu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)