Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:28 pm

RECEPT Rižot s plodovima mora

Piše N.M.

Rižot je jedno od najpopularnijih i opće poznatih jela koja su prihvaćena u cijelom svijetu.

Rižot s plodovima mora je jednostavno jelo, lako se priprema i vrlo je prilagodljivo po pitanju sastojaka i ukusa, piše Putni kofer.

Sastojci:

1 veći ljubičasti luk

šalica riže

pakiranje smrznutih morskih plodova (po želji)

1 dl bijelog vina

sol, papar

mediteranski začini, peršinov list

maslinovo ulje

žlica maslaca

povrtni temeljac

Priprema:

Očistite i sitno nasjeckajte jedan veći ljubičasti luk. Stavite tavu na laganu vatru i malo maslinovog ulja te pirjajte luk dok ne omekša ili dok ne porumeni. Stavite prstohvat soli da bolje omekša. Zatim, dodajte šalicu riže i na suho pržite još pet minuta uz lagano miješanje.

Dodajte šalicu temeljca, a nakon što ishlapi dolijte vino. Zatim dodajte pakiranje smrznutih morskih plodova.

Nastavite s dolijevanjem temeljca i učestalim miješanjem dok riža ne omekša. Riža ne smije biti prekuhana, a svaki put kad upije tekućinu dodajte joj još temeljca. Potrebno je paziti kroz cijelo kuhanje da riža ne ostane bez tekućine jer može lako zagorjeti.

Začinite i pred kraj dodajte žlicu maslaca i peršinov list. Ostavite da odstoji 5-10 minuta i poslužite toplo sa sirom ribancem i salatom po želji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)