Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:55 am

2. MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA Koncert održalo Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić

Piše N.M.

Zvuci Slavonije u Hrvatskom domu u Splitu publiku su ostavili bez daha! Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić iz Osijeka, u sklopu 2. Međunarodnog festivala folklora, u vrhunskoj organizaciji splitskog FA Jedinstvo i Splitsko-dalmatinske županije, uz potporu Grada Splita, TZ grada Splita, TZ SDŽ, Hrvatskog doma, Slobodne Dalmacije, HNK Split i ostalih podupiratelja manifestacije, cjelovečernjim je koncertom predstavilo dio svog repertoara. 

Seniorski orkestar, Ženska vokalna skupina Šokadija i Muški pjevači pod nazivom Pajini Essekeri (germanizam za Osječane) zvucima tambura prošetali su starom Slavonijom. Izveli su tradicijske skladbe, skočili u modernu pop glazbu, ali i dalmatinski melos. Pod dirigentskom palicom maestra Dragutina Stivaničevića i vokalne solistice Ingu Ergotić i Maju Pavlović, šokadija je zablistala u Splitu. 

Ovo je njihovo prvo splitsko gostovanje u povijesti na čemu od srca zahvaljuju svojim prijateljima iz splitskog Jedinstva. Pokazali su koliko je duši bliska plavo-zelena veza, te da se cilik tambura i pocikivanje snaša savršeno uklapaju u Split.

A da Splitu itekako trebaju ovakvi baštinski plesno-glazbeni  koncerti, pogotovo u turističkoj sezoni, dovoljno govori zapažanje da su 80% nazočnih posjetitelja u ispunjenoj dvorani Hrvatskog doma činili inozemni gosti. 

Završni koncert 2. Međunarodnog festivala folklora Split 2023, koji od 2024. ulazi na listu svjetskih festivala folklora CIOFF-a, međunarodne organizacije svjetskih festivala folklora koja djeluje u okviru UNESCO-a, održati će se večeras, 27. kolovoza, u Solinu na veličanstvenoj pozornici na Gradini. 

Dođite i uživajte u svjetskim tradicijskim plesovima i glazbi! 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)