Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:30 pm

RECEPT Lagana salata s piletinom i fetom

Piše M.K.

Ljetne salate savršena su jela za osvježenje tijekom toplinskog vala. Priprema je zaista brza i jednostavna, recept obično možemo prilagoditi sastojcima koje imamo doma, ne moramo brojiti kalorije, a salate možemo ponijeti i na posao ili na izlet, piše Zadovoljna.

Baza je današnje salate super ukusni orzo koji možete pronaći u brojnim trgovinama. Ako pak ne možete pronaći orzo, riža će biti odlična zamjena.

Sastojci:

250 g orzo tjestenine

300 g pilećeg bijelog mesa

1 veća glavica luka

1 veća paprika

nekoliko cherry rajčica

200 g feta sira

Za preljev:

5 žlica maslinova ulja

1 žličica senfa

sol

papar

protisnuti češnjak

sok jednog limuna

žlica pesta od bosiljka 

svježi bosiljak 

Priprema:

Pripremite orzo. Prelijte ga tri puta većom količinom vode, posolite i kuhajte oko 15 minuta. Ako ste stavili jednu šalicu orza – prelijte ga trima šalicama vode. Ako pak salatu pripremate s rižom, skuhajte je kao obično.

Pileća prsa začinite solju i paprom pa ih prepržite na malo maslinova ulja.

Povrće narežite na trakice, a rajčice prepolovite.

Dresing pripremite tako da pomiješate sve sastojke. Dodajte mu orzo i povrće pa piletinu koju ste prethodno narezali na trakice.

Sa samome kraju pospite feta sirom.

Ohladite pa poslužite.

Savjet: Baza ove ukusne salate može biti i ječam, riža, tjestenina, čak i slanutak. Svaka od ovih namirnica odlično će se slagati sa spomenutim sastojcima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)