Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
4:57 pm

RAZMIŠLJANJE ZADNJEG PJEVAČA BENDA: Ako želimo obilježiti 50 godina Bijelog dugmeta, onda učinimo to na velikoj pozornici i bez ucjena koje su bile 2005.

Piše B. D.

Sljedeće godine se navršava 50 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme, najpopularnijeg benda na prostorima bivše Jugoslavije. 

Tim povodom oglasio se Alen Islamović, zadnji pjevač grupe.

‘Slaviti 50 godina Bijelog dugmeta na ovim prostorima je velika stvar jer sam bio i dio njihove priče. Taj bend zna se ko je stvarao i dirigirao s njim. Ipak to je mojim dolaskom u tu grupu koja je bila mašinerija koja je meni odgovarala i u koju sam se uklopio. Bregović je sve stvorio i brend i muziku i način ponašanja. Ako želimo napraviti 50 godina, onda učinimo to na velikoj pozornici bez ucjena koje su bile 2005. godine, budimo ljudi svojim unucima ostavimo bisere tih koncerata. Zalogaje koje onda niste progutali, progutajte sad, svi mi živimo od tih dijela i dan danas ja se mogu popeti na binu u svako doba i sad za 50 godina nemojmo prodavati prevare, popeti se na binu, prdnuti i reći ja sam Bijelo dugme’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)