Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:20 pm

Leon Hrgota prvak Europe u taekwondou!

Piše M.K.

Sustavni rad taekwondo kluba Marjan iz godine u godinu donosi rezultate, a mukotrpni treninzi naplate se pobiranjem šlaga na svjetskim i europskim smotrama. Nakon zlata Nike Karabatić i bronce Mije Tukić splitski klub šampiona ima novog razloga za zadovoljstvo.

Leon Hrgota je juniorski prvak Europe, tek drugi Marjanov osvajač zlatnog odličja među juniorima nakon Lovre Brečića 2011. godine. Hrgota je u prvom kolu s 2:0 u rundama slavio protiv Mathea Lawsona iz Švedske, u drugom je bio bolji od reprezentativca Turske Ugura Deklija da bi u polufinalu s 2:0 preskočio i Francuza, inače prvog nositelja Nahila Mehnanu. U finalu je Leon pobijedio Poljaka Mikolaja Sokolowskog te tako postao nevjerojatni 46. sportaš taekwondo kluba Marjan s medaljom s najvećih natjecanja što najbolje dočarava širinu kluba.


Brojni kolektivi i projekti počeli su i završili s našim najvećim sportašima i na njihovim leđima se nažalost nije razvio sustav, za razliku od Marjana koji je na krilima Ane i Lucije Zaninović razvio sustav koji donosi nevjerojatne rezultate.

Na europskom juniorskom nastupila je još i Magdalena Matić, ali je zaustavljena u borbi za odličje te se tako Marjanovci kući vraćaju s tri odličja dok trener Veljko Laura leti direktno na poprište svjetskog kadetskog prvenstva gdje ga čekaju natjecatelji i zagrijavaju se za nove izazove.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)