Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
8:23 am

INTERVJU ‘Zbog Hajduka sam žrtvovao karijeru, a moj povratak na Poljud stopirao je Nikoličius’

Ante Vukušić ovog se ljeta nakon 11 godina vratio u hrvatski nogomet. Prošao je ‘sinjski dijamant’ u karijeri svašta, a sada se skrasio u Varaždinu. Spreman je i motiviran dokazati svima kako i dalje s 32 godine može biti noćna mora za obrane hrvatskih prvoligaša.

– Sve je super, od prvog dana, nisam očekivao da će me tako lijepo dočekati. Imam dobar odnos s predsjednikom Vitezom, sportskim direktorom Šafarićem, trenerom Kovačevićem i cijelim stručnim stožerom. Dogovorili smo se za tri minute – priča nam Vukušić koji još uvijek čeka na prvi pogodak u dresu Varaždina. 

– Još uvijek smo bez poraza. Ostaje gorak okus jer smo protiv Belupa i Lokomotive dominirali, imali dva gola prednosti. Dogodila se crna rupa, 20 minuta ludila gdje smo prosuli dobivene utakmice. Možda je to danak neiskustvu, mlada smo momčad, sa samo tri-četiri starija igrača od 30 godina. Imamo kvalitetu, dobrog trenera koji igra na gol više. Svaka utakmica nam je ista, bez obzira na protivnika. Idemo igrati naš stil. Nikome se ne prilagođavamo. To mi je drago. Kada igraš dobar nogomet to ti se vrati.

Kako si zadovoljan svojim izvedbama?

– Prvu utakmicu sam ušao u Gorici, odigrao sam dobru utakmicu. Protiv Belupa sam odigrao 70 minuta, vodili smo 2:0. U komunikaciji sam s trenerom, plan je da igramo s dva špica. Brodić je u dobroj formi. Ja sam tu, spreman, profesionalac sam. Drago mi je da to i trener vidi. Kad uhvatim zalet vjerujem da će biti dobro.

Osjeća li se u Varaždinu ovog tjedna da u subotu stiže Hajduk?

– Iskreno, ne osjeća se. Možda će se to promijeniti dan prije utakmice. Nismo previše analizirali Hajduka. To radimo dan prije utakmice. Volio bih da svaki tjedan igramo s Dinamom i Hajdukom. Volim pozitivan pritisak. Prošle sezone je Varaždin pružao dobre partije protiv Hajduka, ali bodova nije bilo.

Kakav je tvoj osjećaj uoči prvog susreta protiv Hajduka?

– Da, istina, ovo mi je prvi put da ću igrati protiv Hajduka. Vidjet ćemo. Zasad nemam neki osjećaj, ali kada dođe utakmica, pun stadion, Torcida, možda će me nešto zagolicati. Kad utakmica krene ne razmišljaš o tome previše. Bit će lijepo igrati. Sigurno ću se osjećati kao domaćin.

Je li ti utakmica s Hajdukom poseban motiv za dokazivanje?

– Dokazao sam se kome trebam, samome sebi i svojim bližnjima. Da nisam karakter davno bih se ostavio nogometa. Najviše sam se dokazao ljudima u Olimpiji. Nakon Rusije su mi se svi rugali, mislili su da neću više zaigrati, a onda sam u Olimpiji zabio 26 golova. Na nesreću dogodila se korona, stao je svijet i nisam iz Olimpije otišao u bolji klub. Protiv Hajduka ću imati motiv. Hajduk je moj klub, ali ga želim pobijediti. Profesionalac sam, želim Varaždinu pobjede i golove. Želim se dokazati ljudima u Hajduku koji su stopirali moj povratak. 

Tko je stopirao tvoj povratak na Poljud?

– Kada sam bio u Olimpiji bili smo blizu dogovora. Bilo je to početkom 2021. godine. Zbog Hajduka sam žrtvovao karijeru, a sportski direktor Nikoličius je bio protiv mog dolaska. Nisam lupao nikada cifre. Imao bih normalan ugovor. Nikada me nije interesirao novac. Komunicirao sam tada i s Joškom Španjićem. On je odličan čovjek, on je bio pri prvoj momčadi i znao sam da me žele.

Kakav ti se čini Hajduk ove sezone? 

– Hajduk je dobar. Igraju baš dobro, kako Hajduk treba igrati, napadački, za golove i publiku. Ispadanje iz Europe možda i nije tako loše. Sada mogu biti koncentrirani na jedan front, to je prvenstvo. Vrijeme je napokon da se ljudima koji su sve ‘luđi’ ispuni san i da slavi 50% Hrvatske.

Imate li poseban plan kako pokušati zaustaviti Livaju?

– Činjenica je kada ne igra Livaja, Hajduk teško pobjeđuje bilo koga. O njemu ne treba trošiti riječi. Hajduk ima igrače koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Livaja je pravi igrač, teško se pripremiti na njega. On je igrač poteza zbog kojega se dolazi na stadion. Dokazuje se iz utakmice u utakmicu. Samo neka nastavi tako, ali poslije Varaždina.

Varaždin nije puno mijenjao ovog ljeta, ali ipak odlazak Teklića sigurno je smanjio kreativnost u veznom redu, zar ne?

– On je primjer igrača kojeg se Hajduk olako odrekao. Mogao je donijeti milijune, takvi igrači su rijetkost. Ima Boga, otišao je u pravi klub, on je igrač za hrvatsku reprezentaciju. Vjerujem da će to dokazati. Osim njega ekipa je ostala na okupu. Brodić možda ode, dokazao se. Ima sličnu karijeru kao ja. Dosta klubova se za njega interesira. Imamo dobre stopere, zanimljive vezne igrače, Postonjski je jako kvalitetan igrač. Ima dosta mladih talenata, Belcar je zanimljiv, njega će Hrvatska brzo upoznati.

Kako ćete se suprotstaviti Hajduku?

– Protiv Hajduka i takvih ekipa moraš svaku priliku iskoristiti. Ne možeš očekivati da imaš pet zicera. Bit će zanimljivo. Mislim da će publika gledati dobar nogomet. Igrat će se otvoreno s obje strane – zaključio je Vukušić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)